FOLLOW US: facebook twitter

Προσωρινός ανάδοχος στην ανάπλαση της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Τι προβλέπει η παρέμβαση ύψους 573.000 ευρώ

Στο γραφειοκρατικό στάδιο βρίσκεται το έργο της ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε το πρακτικό της διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν συνολικά πέντε εταιρείες και κοινοπραξίες. , εκ των οποίων οι τρεις πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές.

Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΟΜΗΛ Ο.Ε. – ΣΑΜΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ» με προσφορά έκπτωσης 30,47% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, ακολούθησε η κοινοπραξία «ΜΑΡΔΑΣ-ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ-ΚΑΤΟΣΤΑΡΑΣΗ.ΟΕ MSKAT CIVIL WORKS ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΠΑΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ» με προσφορά 30,32% και μετά η κοινοπραξία ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ Δ.Ι.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΕ με προσφορά έκπτωσης 22,25%.

Με την ίδια απόφαση, η οικονομική επιτροπή ανέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου την εκτέλεση των εργασιών/ενεργειών που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης.Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 573.000 ευρώ και προβλέπει ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρέμματα.

Αρχικά θα γίνει καθαίρεση της περιμετρικής περίφραξης και ένταξη της περιμετρικής κίνησης, μέσω της ενιαίας ανάπλασης του χώρου και θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακεςοδηγών για ΑμεΑ κίτρινου χρώματοςστο τμήμα του υπάρχοντος πεζοδρομίου περιμετρικά της περίφραξης. Παράλληλα, θα καταργηθεί το ένα από τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης, το οποίο χωροθετείται στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπλασης, και στη θέση του θα διαμορφωθεί μια νέα ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τετρ. μέτρων περίπου. \

Ο νέος χώροςπρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει την φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Στους νέους χώρους, ο χώρος περιπάτου από τον χώρο πρασίνου θα διαχωρίζεται ως υπαίθριο δομικό στοιχείο οριοθέτησης των επιφανειών και σε όλο τον μελλοντικό χώρο πρασίνου θα τοποθετηθεί φυτική γη.

Επίσης, θα κατασκευαστούν τρία νέα παρτέρια εσωτερικά της υφιστάμενης περίφραξης επί της οδού Γιαννιτσών, στα οποία θα τοποθετηθούν φυτική γη και δέντρα σκίασης σε συνδυασμό με καλλωπιστικά φυτά. Επιπλέον, στο μεγαλύτερο εκ των τριών παρτεριών που πρόκειται να κατασκευαστούν, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα γίνει καθαίρεση του υφιστάμενου δαπέδου και των υπολοίπων υλικών επίστρωσης στην είσοδο του αθλητικού κέντρου ώστε να καταργηθεί η ανισόπεδη στάθμη και να υλοποιηθεί η προσπέλαση και η προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ. Στην ίδια θέση θα κατασκευαστεί και μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος