FOLLOW US: facebook twitter

Προσωρινό «στοπ» στο κλείσιμο νέων ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer

Ημερομηνία: 06-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Πάνω από 150 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά στο Κ.Υ. Πύργου

Το κλείσιμο νέων ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer σταμάτησε να δέχεται τις τελευταίες μέρες η σχετική πλατφόρμα, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες που αρνούνταν παρότι είχαν τη δυνατότητα να δεχτούν τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τα γνωστά προβλήματα και ο σάλος που δημιουργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακυρώνουν ακόμα και τα προγραμματισμένα ραντεβού τους όταν ενημερώνονται πως πρόκειται να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να κλειστούν νέα ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer» επισήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας πως από την στιγμή που στο σύστημα εμφανιστούν νέες παραλαβές θα μπορέσουν και να κλείσουν νέα ραντεβού.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο εμβολιασμός θα γίνει κανονικά. «Πρόβλημα υπάρχει μόνο με τα νέα ραντεβού με το συγκεκριμένο εμβόλιο» είπε.

Κ.Υ. Πύργου: Όλο τον Απρίλη με Pfizer

Ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας Πύργου κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά χωρίς προβλήματα και μάλιστα σε δυο εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer. «Εμείς, στο Εμβολιαστικό Κέντρο Πύργου έχουμε κλεισμένα ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer όλο τον Απρίλιο. Σε ημερήσια βάση κάνουμε από 150 μέχρι 170 εμβολιασμούς αλλά το τι θα γίνει στην πορεία, και αν θα συνεχίσουμε με το Pfizer, μετά την ολοκλήρωση των κλεισμένων ραντεβού, δε το γνωρίζουμε».

Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer θα παραδώσει περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna 100.000 δόσεις.

Η εταιρεία Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις προς τη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος