FOLLOW US: facebook twitter

Προσοχή σε δάκο και γλοιοσπόριο από τους  Ηλείους ελαιοπαραγωγούς

Ημερομηνία: 02-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τι επισημαίνει ο Προϊστάμενο του τμήματος Φυτοπροστασία της ΔΑΟΚ Ηλείας

Οι τελευταίες δειγματοληψίες, έπειτα την ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος δολωματικών ψεκασμών, στο Τμήμα Φυτοπροστασίας της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας στην ΠΕ Ηλείας δείχνουν αυξητική τάση από προσβολές δάκου, κυρίως στις παραλιακές περιοχές, σε αρδευόμενα λιοστάσια, σε ελαιώνες με μικρή παραγωγή αλλά και σε ορεινές περιοχές.

Σε συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με τον Προϊστάμενο του τμήματος Φυτοπροστασίας, Γιώργο Μικέογλου, τέθηκαν επί τάπητος τα δεδομένα που έχουν ανακύψει και προβληματίζουν σε έναν βαθμό για την φετινή ελαιοπαραγωγική περίοδο. 

Εκείνο το οποίο τονίστηκε ήταν ότι οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα και με τις οδηγίες που εξέδωσε η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης επιπλέον δολωματικού ψεκασμού.

Συστήνεται στους παραγωγούς να διενεργούν δειγματοληψίες και εάν διαπιστώνουν προσβολές να προβαίνουν στις αναγκαίες επεμβάσεις για την προστασία των ελαιώνων τους.

Επισημάνθηκε ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και ευνοούν προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες, όπως γλοιοσπόριο, κάτι το οποίο πρέπει να προσεχθεί επιπλέον από τους ελαιοπαραγωγούς. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος