FOLLOW US: facebook twitter

Προσλήψεις γιατρών λόγω κορονοϊού στην Ηλεία, η εξής …ΜΙΑ!

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Αποδυναμωμένα παραμένουν τα Νοσοκομεία

-Μόλις 402 γιατροί στις… χιλιάδες προσλήψεις που μιλά το Υπ. Υγείας

Ακούμε όλο αυτό τον καιρό για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για την αναγκαία στελέχωση των Νοσοκομείων ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. «Ενισχύεται το ΕΣΥ με χιλιάδες προσλήψεις, «Το Υπουργείο Υγείας θωρακίζει το σύστημα εν μέσω πανδημίας» και πολλές άλλες δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου. Από την άλλη, ίσα που φτάνουν στα αυτιά μας οι ψίθυροι του υγειονομικού προσωπικού για τις τρομακτικές ελλείψεις, από τα αναγκαία μέσα προστασίας και προφύλαξης έως τις σοβαρές ελλείψεις ιατρών που βρήκε απροετοίμαστο το εθνικό σύστημα που στα χρόνια των μνημονίων δέχτηκε τεράστιο πλήγμα.

Πόσες τελικά προσλήψεις έγιναν και τι άλλαξε το τελευταίο δίμηνο στα Νοσοκομεία; Η αλήθεια είναι πως τα νοσηλευτικά ιδρύματα στελεχώθηκαν ως έναν βαθμό με νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό (με διετείς συμβάσεις), αναγκαίο για την ενίσχυση των αποδεκατισμένων τμημάτων και κλινικών, όμως οι γιατροί που προστέθηκαν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας δεν κατάφεραν να τα δυναμώσουν.

Από τις χιλιάδες προσλήψεις που ακούμε και διαβάζουμε, μόλις τετρακόσιοι δυο (402) για την ακρίβεια, γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα το τελευταίο δίμηνο με τάχιστες διαδικασίες την ίδια στιγμή που τα κενά στους οργανισμούς των Νοσοκομείων παραμένουν εξαιρετικά υψηλά (χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, brain drain κτλ).

Στην περίπτωση μάλιστα της Ηλείας, πέρα από τον ικανοποιητικό αριθμό νοσηλευτών, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού που προσελήφθησαν στα Νοσοκομεία Πύργο και Αμαλιάδας ελέω κορονοϊού, μόλις ένας γιατρός (!) από τους 38 συνολικά στην 6η ΥΠΕ, προστέθηκε στο δυναμικό τους και συγκεκριμένα μια Γυναικολόγος που και αυτή ανέλαβε με καθυστέρηση τουλάχιστον δυο μηνών. Δυο επικουρικοί, μια Παθολόγος και μια Πνευμονολόγος, που διορίστηκαν, επέλεξαν τελικά την Πάτρα.

Από τις χιλιάδες (!) λοιπόν προσλήψεις, η Ηλεία, απέκτησε μόλις έναν γιατρό… Όταν ήδη “έχασε” τον Μάρτιο έναν γιατρό από τη ΜΕΘ που αποχώρησε (κάλυψε θέση στη ΜΕΘ Κορίνθου) και μάλιστα είναι ο δεύτερος την τελευταία διετία, ενώ και οι μόνιμες θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2018 και το 2019 για Πύργο και Αμαλιάδα (δυο θέσεις ΤΕΠ- Ακτινολόγου και Φυσίατρου για ΝΜ Πύργου και δυο θέσεις- Καρδιολόγου και Αναισθησιολόγου Ν.Μ. Αμαλιάδας) ακόμα εκκρεμούν (δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής)…

Και επίσης, η κάλυψη των συνολικά 13 θέσεων που προκηρύχθηκαν το Φεβρουάριο όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2019 είχαν προκηρυχθεί 9 θέσεις, η  κυβέρνηση όμως πάγωσε τη διαδικασία και τις επαναπροκήρυξε  προσθέτοντας 4 ακόμη με καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος