FOLLOW US: facebook twitter

Προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:

Η δυνατότητα για προσλήψεις αναπληρωτών με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης ή και μεγαλύτερης διάρκειας προβλέπεται σε διάταξη αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα στην εν λόγω διάταξη αναφέρεται ότι «ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, και μόνο για το σχολικό έτος 2020-2021, προβλέπεται η δυνατότητα προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνες κατ΄ελάχιστον διάρκειας για τρεις περιπτώσεις:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού

2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσδιορίζουν όταν τους ζητείται από το υπ. Παιδείας τα κενά που προκύπτουν για λόγους συναφείς με την πανδημία. Για τις έκτακτες προσλήψεις, θα κληθούν εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες (νόμος 4589/2019) να υποβάλουν δήλωση προτίμησης».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος