FOLLOW US: facebook twitter

Προσλήψεις αναπληρωτών και κενά στην Ειδική Αγωγή Π.Ε. – Μέσα Ιουλίου αναμένεται η δημόσια Πρόσκληση

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η πρόσκληση για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή καθώς η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη έχει τοποθετηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το θέμα αυτό τονίζοντας πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί άμεσα θα ξέρουν που θα διορισθούν

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις η α φάση προσλήψεων μπορεί ξεπεράσει τους 4500 δασκάλους στην Πρωτοβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Εδώ να θυμίσουμε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. για το διδακτικό έτος 2019-2020 ξεπέρασαν τις 25.000.

Σύμφωνα με τον αιρετό κο Παληγιάννη τα οργανικά κενά στην Π.Ε. με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο, ανέρχονται σε 7.024. Όπως σημειώνει σε κάποιες, δε περιοχές, τα οργανικά κενά δασκάλων προκαλούν ίλιγγο και βεβαίως είναι αποτέλεσμα της έλλειψης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια. Η  κοινοποίηση της Πρόσκλησης με πιθανή επταήμερη (7) προθεσμία για δήλωση περιοχών, αναμένεται  περί τα μέσα Ιουλίου 2020.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020 θεωρείται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος