FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσκοποι Πύργου: Με τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις κορύφωσαν την χρονιά που έκλεισε

Ημερομηνία: 02-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις κορύφωσαν την χρονιά που έκλεισε οι Πρόσκοποι του Πύργου και με πολύ ενθουσιασμό ετοιμάζονται για τη νέα που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Οι κατασκηνώσεις πραγματοποιήθηκαν και φέτος στον μαγευτικό χώρο της «Αρέθουσας» στην ΤΚ Μουριάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στον ποταμό Αλφειό.

Αρχικά κατασκήνωσαν τα Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 ετών)  τα οποία με όπλο την φαντασία έστησαν ένα «Ινδιάνικο χωριό» και γνώρισαν τις συνήθειες διαφόρων φυλών «ψάχνοντας το χαμένο Μανιτού». Απόλαυσαν το ποτάμι, δημιούργησαν κατασκευές, χάρηκαν την ομαδική ζωή και έπαιξαν αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. Η 4ημερη εκδρομή τους έκλεισε με μια γιορτή μαζί με τους γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν και απόλαυσαν παράλληλα ένα πλούσιο μπουφέ από εδέσματα και γλυκά.

Στη συνέχεια η ομάδα των Προσκόπων (παιδιά 12-15 ετών) του Πύργου, μαζί με την 1η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ζακύνθου έζησαν την περιπέτεια για 8 ημέρες. Τα παιδιά έφτιαξαν τις κατασκευές που τα βοήθησαν στην διαβίωσή τους στην φύση,  συνεργάστηκαν, έλυσαν μυστήρια βοηθώντας τον «Αστυνόμο Μπέκα» και ανακάλυψαν «κρυφούς Αρχαίους θησαυρούς» βρίσκοντας «αρχαίες πλάκες» και λύνοντας γρίφους. Την Κυριακή εκκλησιάστηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Μουριάς. Πρόσκοποι και Λυκόπουλα έκαναν rafting, τοξοβολία και αναρρίχηση σε συνεργασία με το  Olympia Adventure club, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Οι Αρχηγοί των τμημάτων δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν για τις χορηγίες τους την Γαλακτοβιομηχανία ΦΑΡΜΑ Ηλείας, το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και τους Γονείς που βοήθησαν στην προετοιμασία κάποιων γευμάτων.

Οι εγγραφές και οι συναντήσεις για τη νέα χρονιά ξεκινούν από το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο πάρκο ΣΠΚ  τις ώρες των συγκεντρώσεων (16.00-20.00) ή στο τηλέφωνο 6936773336.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος