FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσκληση συμμετοχής στις κριτικές επιτροπές των παιδιών

Ημερομηνία: 01-11-2022 | Συντάκτης:

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους βρίσκεται προ των πυλών και προσκαλεί και πάλι μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις 8 κριτικές του επιτροπές των παιδιών, στο πανελλήνιο σκέλος τους. Να σημειώσουμε ότι οι  κριτικές επιτροπές παιδιών και νέων απ’ την Ηλεία και όλη την Ελλάδα, παρακολουθούν τις διαγωνιζόμενες ταινίες του Φεστιβάλ και αποφασίζουν για τα βραβεία. Οι επιτροπές έχουν τον χαρακτήρα εργαστηρίων κινηματογραφικής κριτικής. Τα παιδιά που θα στελεχώσουν τις επιτροπές, θα εισαχθούν στην τέχνη του κινηματογράφου, στην ιδιαιτερότητα της κινηματογραφικής γλώσσας και στην κριτική των κινηματογραφικών ταινιών. Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν κριτικά και να δουν το σινεμά με άλλο μάτι!

Θα ακολουθήσει ξεχωριστή πρόσκληση για τα παιδιά του νομού Ηλείας που θα συμμετάσχουν στο δια ζώσης τμήμα των κριτικών επιτροπών.

Φέτος η λειτουργία τους θα είναι υβριδική. Για τα παιδιά της περιφερειακής ενότητας Ηλείας ο Απόλλωνας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, ενώ την ίδια ώρα παιδιά από ολόκληρη τη χώρα θα παρακολουθούν τις ταινίες από το σπίτι τους. Όμως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις για τα βραβεία θα είναι κοινές!

Τα μέλη των κριτικών επιτροπών του Φεστιβάλ Ολυμπίας παρακολουθούν προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες για παιδιά και νέους χωρισμένες σε τέσσερα  διαγωνιστικά προγράμματα: 

  • μεγάλου μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους animation
  • ντοκιμαντέρ

Οι κριτικές επιτροπές λειτουργούν ως Εργαστήρια Κινηματογραφικής Ανάλυσης και πλαισιώνονται από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου. Η διεξαγωγή των κριτικών επιτροπών-εργαστηρίων και η παρακολούθηση των ταινιών θα γίνει διαδικτυακά και δωρεάν.

Το Φεστιβάλ παραθέτει ένα περίγραμμα των δεσμεύσεων που συνεπάγεται η συμμετοχή στις Κριτικές Επιτροπές Παιδιών του Φεστιβάλ Ολυμπίας:

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 11:00-13:00 συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας μέσω ζουμ

Σάββατο 3 έως Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου: παρακολούθηση ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος (από 2 έως 9 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο θα έχει οριστεί κάθε παιδί)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: συμμετοχή σε δύο ωριαίες συνεδριάσεις της επιτροπής για συζήτηση των ταινιών και απόφαση  σχετικά με τα βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες παρακαλούνται, αφού διαβάσουν με προσοχή τον κανονισμό συμμετοχής και εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/U3xbJGgia9wbAjyo9

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος