FOLLOW US: facebook twitter

Πρόκληση διαρκείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
Τμήμα διαχείρισης Μνημείων & Πολιτισμικής Κληρονομιάς με έδρα την Πάτρα πρότεινε η Σύγκλητος
-Ενέκρινε την πρόταση ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής στην Αιτ/νία με τέσσερα τμήματα, ένα εκ των οποίων η Γεωπονία της Αμαλιάδας!
-Ζητά λύση από το υπουργείο Παιδείας για τη χαμηλή ζήτηση στα τμήματα Γεωλογίας και Επιστήμης των Υλικών!

Ακάθεκτο και με προκλητικό τρόπο συνεχίζει τον σχεδιασμό του ακαδημαϊκού του χάρτη το Πανεπιστήμιο Πατρών, δίχως να χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει την απαξίωσή του προς την Ηλεία και τους πολίτες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η Σύγκλητος αποφάσισε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση να προτείνει την ίδρυση Τμήματος Διαχείρισης Μνημείων & Πολιτισμικής Κληρονομιάς με έδρα στην Πάτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση των τμημάτων Μουσειολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, αν δεν προχωρήσει η αρχική πρόταση της συγχώνευσης των δύο τμημάτων ή η πλήρης κατάργησή τους και η ενσωμάτωση σπουδαστών και καθηγητών σε κάποιο από τα παλαιότερα τμήματα του ιδρύματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Πανεπιστήμιο Πατρών επιμένει στην πλήρη περιφρόνηση της Ηλείας και της πολιτισμικής της δυναμικής, αφού θεωρεί πως ένα τμήμα που θα θεραπεύει τον Πολιτισμό, δεν αξίζει να εδρεύει στον Πύργο ή στην Αμαλιάδα ή στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά (και αυτό) στην Πάτρα!

Παράλληλα, η Σύγκλητος ευθυγραμμίστηκε με τις… παραγγελίες του ΑιτωλοακαρνάναΥπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, και ενέκρινε την πρόταση για τη δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στον γειτονικό νομό, με τη λειτουργία τεσσάρων τμημάτων, δύο στο Αγρίνιο και δύο στο Μεσολόγγι, ένα εκ των οποίων θα είναι η Γεωπονία της Αμαλιάδας, μαζί με το τμήμα Αειφορικής Διαχείρισης (αμφότερα στο Μεσολόγγι), το τμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών και Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (αμφότερα στο Αγρίνιο). Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόταση συμπεριλήφθηκε ειδική πρόβλεψη για αυξημένη χρηματοδότηση στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή.

Η πρόκληση όμως από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίστηκε με την απόφαση της Συγκλήτου να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους στο πρόβλημα χαμηλής ζήτησης που αντιμετωπίζουν το τμήμα Γεωλογίας και το τμήμα Επιστήμης των Υλικών!  Εν ολίγοις η Σύγκλητος, παρότι αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς την αμφίβολη βιωσιμότητα των δύο συγκεκριμένων τμημάτων, δεν επιλέγει να κάνει ό,τιέκανε με τη Μουσειολογία και τη Γεωπονία –άγνωστο γιατί– αλλά εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει και να αυξήσει τη χαμηλή ζήτηση!

Όλες αυτές τις προτάσεις αποφασίστηκε να τις επεξεργαστεί μια τριμελής επιτροπή, η οποία θα τις αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας για να τις συμπεριλάβει στο Προεδρικό Διάταγμα που θα νομιμοποιήσει τον αποκλεισμό της Ηλεία από τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος