FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσκληση Αυγερινοπούλου στον Πρέσβη των ΗΑΕ να επισκεφθεί την Ηλεία

Ημερομηνία: 09-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην 51η Επέτειο από την ενοποίηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρευρέθηκε η Δ. Αυγερινοπούλου

Επίσημη προσκεκλημένη στην εθνική επέτειο εορτασμού των 51 χρόνων από την ενοποίηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με την Κυβέρνηση των ΗΑΕ. Στη δεξίωση στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η κα Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι, μεταξύ άλλων, τόσο για την ανάπτυξη κοινού προγράμματος για την προστασία της άγριας ζωής όσο και για την προώθηση των εξαγωγών των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ηλείας προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Για τη διερεύνηση των προοπτικών εμβάθυνσης των εξαγωγικών σχέσεων για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Ηλείας, η κα Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί το Νόμο.

Κεντρική ομιλήτρια στο Webinar της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ισότητα των φύλων

Κεντρική ομιλήτρια στο Webinar που διοργάνωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, για την ισότητα των φύλων στην παιδεία, τον επιχειρηματικό χώρο και τη διακυβέρνηση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Το webinar χαιρέτισε η 1η Γραμματέας και Επικεφαλής του Οικονομικού, Πολιτικού και ΜΜΕ της Πρεσβείας των ΗΑΕ, κα Eiman Alzeyoudi, ενώ ομιλήτρια ήταν και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε), κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, κατά την ομιλία της, τόνισε ότι τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και η Ελλάδα είναι κράτη, τα οποία δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ατζέντα της ισότητας των φύλων. Ανέφερε ειδικότερα ότι στην Ελλάδα από τους 300 Βουλευτές οι 61 είναι γυναίκες, ενώ η συμμετοχή των γυναικών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι χαμηλότερο από το 20%, επισημαίνοντας ότι για την τόνωση της γυναικείας συμμετοχής στην πολιτική ζωή, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διόρισε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναφερόμενη στον επιχειρηματικό τομέα, η Δρ. Αυγερινοπούλου υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας, ευθύνης και ηγεσίας. Προσέθεσε, τέλος, ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, στην ενεργό συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ενώ πρέπει να ενδυναμωθεί περαιτέρω η σχέση φύλου – περιβάλλοντος στις εθνικές πολιτικές της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος