FOLLOW US: facebook twitter

Προσφυγή ακύρωσης του διαγωνισμού για το κάμπινγκ της Κουρούτας

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην συνεδρίαση της Τρίτης

-Ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης για την συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ

Με προσφυγή «απαντά» ο Δήμος Ήλιδας για την ακύρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού της ΕΤΑΔ που αφορά εκμίσθωση του κάμπινγκ της Κουρούτας, που έχει καταληκτική ημερομηνία την 25η Απριλίου 2023.

Το θέμα κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το βράδυ της Τρίτης και το Σώμα αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμος την διαδικασία για την ακύρωση του διαγωνισμού και παράλληλα να διεκδικήσει την παραχώρηση της έκτασης. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της τροπολογίας που έχει καταθέσει ο βουλευτής του νομού Κώστας Τζαβάρας για δωρεάν παραχώρηση του παραθαλάσσιου κάμπινγκ στον Δήμο και να στηρίξουν την εν λόγω τροπολογία και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε το Συμβούλιο για την συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Παναγιώτη Μπαλωμένο, παρουσία και του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, όπου και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και πέραν των αντιρρήσεων που εξέφρασε ο Δήμαρχος παρέθεσε και τους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός και ενημέρωσε για την προσφυγή του Δήμου ακύρωσης του διαγωνισμού.

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Σώμα προχώρησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2023, που αφορά σε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’, στην ένταξη του χρηματικού ποσού για τις σχολικές καθαρίστριες του δήμου και στην αποδοχή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των δαπανών για το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, και παρουσία καθαριστριών των σχολικών μονάδων, ο κ. Λυμπέρης επανέλαβε όσα είχε πει και στην κατ’ ίδιαν συνάντηση μαζί τους, δηλαδή την προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από ίδιους πόρους για την κάλυψη της δαπάνης προκειμένου να εργάζονται με πλήρες και όχι μειωμένο ωράριο. Εξήγησε δε την απαιτούμενη διαδικασία για την τροποποίηση των συμβάσεων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων ατόμων ΙΔΟΧ μερικής απασχόλησης, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Η συνεδρίαση της Τρίτης ήταν ‘διπλή’ και στην πρώτη ειδική συνεδρίαση το Σώμα προχώρησε στην ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Ήλιδας και των Νομικών του Προσώπων, που αφορά στην στοχοθεσία και τον προγραμματισμό του δήμου, του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης για το οικονομικό έτος 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος