FOLLOW US: facebook twitter

Προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:
Ζητά ανάκληση της πρόσφατης Πράξης και εκδίκαση από την Ολομέλεια

Προσφυγή ενώπιον του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα καταθέσει ο δήμος Πύργου, προκειμένου να επιδιώξει την ανάκληση της Πράξης του Ε’ Κλιμακίου, με την οποία μπήκε «φρένο» στην υπογραφή της σύμβασης που αφορά την εργολαβία αποκαταστάσεων αγροτικής οδοποιίας από τις πλημμύρες του 2016, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Πύργου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος  Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης θα ασκήσει προσφυγή ανάκλησης ενώπιον του 7ου Τμήματος του ΕλεγκτικούΣυνεδρίου κατά της υπ’ αριθ. 65/2021 Πράξης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα υποβάλει ενώπιον του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αίτημα ζητώντας την εκδίκαση της υπόθεσης από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος και θα υποβάλει τα σχετικά υπομνήματα, καθώς και κάθε σχετικό αίτημα για την υποστήριξη της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε στη γνωμοδότησή του ο κ.Χατζηγιαννάκης, «υπό το ανωτέρω πρίσμα είναι πρόδηλο ότι η εν λόγω πράξη του Κλιμακίου είναι βλαπτική για τον δήμο, αφού κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης και άρα έχει έννομο συμφέρον να την προσβάλει, ασκώντας προσφυγή ανάκλησης ενώπιον του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τον ανωτέρω λόγο ανάκλησης.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς την καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Παναγόπουλος και Αντώνης Καράμπελας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος