FOLLOW US: facebook twitter

Πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας «Σάρενα» στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Το συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, κινητοποίησε για μια ακόμα φορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ για να ανταποδώσει με πράξεις την αγάπη και την βοήθεια που έλαβαν και εκείνοι στις δύσκολες στιγμές των καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 από άλλους συνανθρώπους τους. Έτσι, ύστερα από έκκληση του Συλλόγου, οι Καλιδοναίοι κάτοικοι της περιοχής παρότι η χρονιά ήταν δύσκολη για την ελαιοπαραγωγή, ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν το λάδι τους, ως μια μικρή βοήθεια στους συμπατριώτες μας, που ζουν δύσκολα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας,  επισκέφθηκαν το ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ , στην περιοχή ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ στη Λεωφόρο Μαραθώνος και παρέδωσαν το λάδι που συγκεντρώθηκε

Όπως τονίζει η πρόεδρος κ. Φιλιώ Νιάρχου «Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον επαγγελματία από τον Πύργο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ, που μετέφερε το λάδι με δικά του έξοδα στην Αθήνα, αλλά και για τη συμμετοχή στη προσπάθεια  αυτή της συλλογής ελαιολάδου προσφέροντας τέσσερες ντενεκέδες με λάδι . Στην Αθήνα το λάδι το παρέλαβε ο κος Περράκης Κων/νος και παραδόθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ στον προορισμό του . Σε αυτούς που προσέφεραν το λάδι ,το ΔΣ του Συλλόγου θα παραδώσει και ευχαριστήρια επιστολή του ιδρύματος.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα “Οι Άγιοι Ανάργυροι” “Ορθόδοξο Χωριό” ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού ΜΑΡΚΟΥ ΛΥΡΑ.

Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος