FOLLOW US: facebook twitter

Προσφορά αγάπης στα προσφυγόπουλα

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

rigas-mursini5

Γονείς και παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Ρήγας» στη Μυρσίνη

Η προσφορά αγάπης, στα πλαίσια της δράσης «Τα Παιδιά Νοιάζονται», από τους γονείς της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «ΡΗΓΑ» ξεκίνησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, δημιουργώντας πασχαλινές κατασκευές και προσφέροντας παιδικά ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη.

rigas-mursini4

Έτσι, το περασμένο Σάββατο, δυο σχολικά λεωφορεία με το προσωπικό του Σχολείου και την προσφορά αγάπης των γονιών, ξεκίνησαν για τη Μυρσίνη που φιλοξενούνται οι Σύριοι πρόσφυγες.

rigas-mursini6

Στα Λεχαινά συναντηθήκαν με τους άλλους εννέα Παιδικούς Σταθμούς της Πάτρας του συλλόγου  ΣΙ.ΚΕ.Π.Α. και κατευθυνθήκαν στη Μυρσίνη. Εκεί τους περίμεναν συγκεντρωμένα τα προσφυγόπουλα μικρά, αλλά και μεγαλύτερα. Στη συνεννόηση βοήθησε η κυρία Μερβάτ Μπαρμπάρ- Χαντί, γονιός του σχολείου που τους συνόδευσε για το σκοπό αυτό.

rigas-mursini3

Στήθηκαν πάγκοι δραστηριοτήτων απ΄ όλα τα σχολεία (κατασκευές και παιχνίδια) απ΄ όπου πέρασαν κατά ομάδες όλα τα παιδάκια. Η χαρά τους αποτυπώθηκε στα προσωπάκια τους, στις ζωγραφιές που τους  έδωσαν και στις αγκαλιές που τους έκαναν. Αργότερα έφαγαν και χόρεψαν  όλοι μαζί.

rigas-mursini2

Κατά την ώρα της παραμονής τους εκεί, το χώρο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράτ.

rigas-mursini7

Έφυγαν αργά το μεσημέρι και όλοι μαζί αναρωτηθήκαν: «Δώσαμε ή πήραμε;»… Μάλλον Πήραμε. Πολλά συναισθήματα και μαθήματα αξιοπρέπειας. Και στα χείλη μας έρχεται η αιώνια ερώτηση: «Ως πότε θα υπάρχουν πρόσφυγες και άνθρωποι που έχουν την ανάγκη των άλλων;, Ως πότε οι ισχυροί θα κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους;, Ως πότε θα γίνονται πόλεμοι μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους αψηφώντας τις ανθρώπινες ζωές;, Ως πότε θα έχουμε πεινασμένα και ορφανά παιδιά;». Δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς και πιο δύσκολο ν’ ακουστεί η φωνή του. Αυτό που μένει για μας, όσο μπορεί ο καθένας, είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η αγάπη που δε γνωρίζει χρώμα, σύνορα και γλώσσα».

rigas-mursini


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος