FOLLOW US: facebook twitter

Προσεχώς εμβολιασμοί και τις Κυριακές – Και 3η εμβολιαστική γραμμή με Pfizer στο Κ.Υ. Πύργου

Ημερομηνία: 22-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Αίτημα στελέχωσης με νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας και διοικητικούς έχει καταθέσει στην 6η ΥΠΕ ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας

“Ρολόι” προχωρά ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Πύργου με το ενδιαφέρον των πολιτών να είναι ιδιαίτερα αυξημένο καθώς και στις δυο εμβολιαστικές γραμμές, χρησιμοποιείται το εμβόλιο της pfaizer και οι ακυρώσεις για το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ελάχιστες.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 5.000 άτομα ενώ από χθες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό έναντι της COVID-19 έχουν από χθες τα άτομα ηλικίας 55 έως 59, καθώς ενεργοποιείται η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα πληθυσμού. Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου η πλατφόρμα θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, που είναι τα άτομα ηλικίας 50 έως 54 ετών.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Πύργου κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, όλα κυλούν ομαλά και χωρίς προβλήματα και  μάλιστα από τις 5 Μαΐου θα ανοίξουν και 3η εμβολιαστική γραμμή για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων. “Εξακολουθούμε να εμβολιάζουμε με pfaizer, δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις καθώς ανά τρεις ημέρες παραλαμβάνουμε φιαλίδια. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη δηλαδή, παραγγέλνουμε συγκεκριμένο αριθμό φιαλιδίων ανάλογα με τα κλεισμένα ραντεβού τριών ημερών. Στο Κ.Υ. Πύργου ξεκινήσαμε τη δεύτερη γραμμή εμβολιασμού το Μάρτιο και από το Μάιο πιθανότατα θα έχουμε και 3η εμβολιαστική γραμμή ενώ ενδέχεται να ενταχθεί και η Κυριακή στο πρόγραμμα”.

Αίτημα στελέχωσης

Αίτημα στελέχωσης με προσωπικό και συγκεκριμένα νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας και διοικητικό υπάλληλο έχει ήδη καταθέσει στην 6η ΥΠΕ ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζοντας πως για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και στην λειτουργία και 3ης εμβολιαστικής γραμμής χρειάζεται και επιπλέον προσωπικό. “Έχουμε ζητήσει δυο Νοσηλεύτριες, μια Επισκέπτρια Υγείας, έναν Διοικητικό υπάλληλο και έναν Διοικητικό Υπάλληλο Πληροφορικής. Πιστεύω ότι θα μας στηρίξουν για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στο πρόγραμμα το ίδιο καλά με τώρα”.

Ακυρώσεις με το εμβόλιο της astra zeneca

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Πύργου θα ανοίξουν ακόμα δυο εμβολιαστικές γραμμές για το εμβόλιο της pfaizer (σύνολο δηλαδή τρεις) και ακόμα μια με το astra zeneca για το οποίο οι ακυρώσεις είναι πολύ μεγάλες και τα κενά που εμφανίζει η πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού το επιβεβαιώνει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλη την Ηλεία έχουν γίνει 29.000 σχεδόν εμβολιασμοί, συμπεριλαμβάνοντας στην πλειοψηφία αυτών και τη β’ δόση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος