FOLLOW US: facebook twitter

Προς υλοποίηση το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Γαστούνης!

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Ικανοποίηση Ανδρέα Νικοκαλόπουλου για την απόφαση πρόεγκρισης της διακήρυξης από τους αρμόδιους υπουργό κα υφυπουργό

Οι θετικές εξελίξεις, αναφορικά με την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, δικαιώνουν απολύτως τον βουλευτή του νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε ξεκαθαρίσει ότι το έργο προχωρά κανονικά και θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί του αντιθέτου.

Τα καλά νέα ήρθαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου Στύλιου,ηΓενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,προχώρησε στην 4320/02-11-2022 (ΑΔΑ: 6ΙΦΡ4653ΠΓ-ΓΧΩ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», της Πράξης με τίτλο «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ»

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, οι προσπάθειες των τελευταίων ετών απέδωσαν καρπούς, καταφέραμε και ξεπεράσαμε πολλά και δύσκολα εμπόδια, τελικά όμως καταφέραμε, με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και κυρίως με την ανταπόκριση που βρήκαμε από τις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να μπούμε στην τελική ευθεία και ένα αίτημα ετών να γίνει πράξη. Πρόκειται για ένα έργο που γίνεται προς όφελος των αγροτών μας, το οποίο θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα» ανέφερε, χωρίς να κρύψει την ικανοποίησή του, ο κ. Νικολακόπουλος.

Στοχευμενες παρεμβάσεις την τελευταία τριετία

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στο νομό και είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούσαν το δίκτυο του ΤΟΕΒ Γαστούνης.

Τον Ιούνιο του 2020, μαζί με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης, είχε συναντηθεί με τον τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, όπου και είχε τεθεί το θέμα και είχαν μπει οι βάσεις για να προχωρήσει το έργο. Ακολούθησε νέα συνάντηση τον Μάρτιο του 2021 με τον μετέπειτα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, ενώ τον Ιούλιο του 2021 απέδωσαν καρπούς οι επαφές με τους αρμόδιους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και δόθηκε το ‘πράσινο φως’ για ένταξη της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δύο μήνες αργότερα το θέμα τέθηκε στο νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης, τον Μάιο του 2022 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τον Ιούνιο με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Ιούλιο νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος