FOLLOW US: facebook twitter

Προς υπογραφή η σύμβαση για την ΕΟ Πύργου-Καλού Νερού

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:

Στόχος η έναρξη των εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας το φθινόπωρο

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να υπογραφεί  η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδού Πύργου-Καλού Νερού, καθώς ο έλεγχος των εγγράφων του προσωρινού αναδόχου είναι πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Όπως ανέφεραν στην «Πρωινή» στελέχη του τεχνικού τμήματος της εταιρείας «ΟΔΟΣ ΑΤΕ», που αναδείχθηκε μειοδότρια με έκπτωση 46,53%, εντός του καλοκαιριού θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα μπουν και οι υπογραφές.

Από την πλευρά της εταιρείας έχει γίνει η αναγκαία προεργασία για να εγκατασταθούν τα εργοτάξια και στόχος είναι αυτό να γίνει το φθινόπωρο, αφού ολοκληρωθεί και τυπικά η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, κατ΄ εφαρμογή της ειδικής διάταξης ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με αρχικό προϋπολογισμό 19,8 εκατ. ευρώ  και τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες με την έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Το έργο προβλέπει επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε περίπου 54 χλμ στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό, εκ των οποίων τα 42 στην Ηλεία. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως σε επιλεγμένε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας, όπως αυτές προβλέπονται στις μελέτες που εξασφάλισε η περιφερειακή ρχή του 2018 από τη «Εγνατία Οδό, με αναβάθμιση και αντικατάσταση τού εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ.

Στην Ηλεία θα γίνουν παρεμβάσεις σε 23 σημεία συνολικά,  με σημαντικότερες αυτές στη γέφυρα Αλφειού και τη γέφυρα Νέδα, ενώ θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και στόχος του έργου είναι να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε έναν άξονα που ενώνει την Ηλεία με τη Μεσσηνία και χαρακτηρίζεται από αυξημένη κίνηση, ειδικά τους θερινούς μήνες λόγω των επισκεπτών στις παραλίες.Η συγκεκριμένη παρέμβαση επελέγη λόγω του αδιεξόδου σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ως την Τσακώνα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του οικοσυστήματος του Καϊάφα «πάγωσαν» οι μελέτες εναλλακτικής χάραξης διότι αυξήθηκε το κόστος κατασκευής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος