FOLLOW US: facebook twitter

Προς υπογραφή η ανάπλαση του τμήματος Κατάκολο-Άγιος Ιωάννης

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:

Υπογράφεται εντός Οκτωβρίου η σύμβαση για τις εργασίες ανάπλασης στην επαρχιακή οδό Πύργου-Κατακόλου όσον αφορά το τμήμα από Άγιο Ιωάννη έως τη διασταύρωση του Κατακόλου, καθώς ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας και η σύμβαση εστάλη στην έδρα της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο τμήμα, αρχικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ και ενταγμένο στην ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, προβλέπει εργασίες αναπλάσεων των πεζοδρομίων ,  προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον με τον εξωραϊσμό των παράπλευρων επιφανειών της οδού.

Σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση και για το τμήμα Πύργος-Άγιος Ιωάννης. Με τον σχεδιασμό αυτό  και με την προώθηση της κατασκευής της παράκαμψης Λαστεΐκων δημιουργείται απ’ ευθείας σύνδεση του Λιμένα Κατακόλου με την Ε.Ο Πάτρας – Πύργου, για την άμεση πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία και τους υπόλοιπους προορισμούς του Νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος