FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμβασιοποίηση η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 24-01-2022 | Συντάκτης:

-Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 27%


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης μπαίνει το έργο της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τρείς εταιρείες-κοινοπραξίες, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές εκπτώσεις στις προσφορές, δείγμα της ανησυχίας που υπάρχει στον τεχνικό κλάδο για τη δυσκολία εκτέλεσης έργων με πολύ υψηλές εκπτώσεις.

Προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας «Κ/ΞΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Τ.Ε. – Δ.Ι. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ε.» με ποσοστό μέσης έκπτωσης 27,38%» επί συνολικού προϋπολογισμού 733.000 ευρώ. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με αντικείμενο το έργο.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο έχει προϋπολογισμό 733.000 ευρώ και μέρος του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, οι παρεμβάσεις προσδιορίζονται από το ύψος της οδού Μπιζανίου ως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου (Ρήγα Φεραίου) και προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και στη συμβολή με την Μπιζανίου. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και θα γίνει δενδροφύτευση.

Επίσης, θα διαμορφωθούν ράμπες ΑμεΑ στην αρχή και στο τέλος εκατέρωθεν των πεζοδρομίων και θα χαραχτούν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ. Μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο θα μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα και θα διαμορφωθεί ειδική διάβαση για τους πεζούς, θα τοποθετηθούν συνολικά 19 κάδοι μικροαπορριμμάτων και θα υπογειοποιηθεί το υπέργειο δίκτυο της; ΔΕΗ καθ’ όλο το μήκος της παρέμβασης του δρόμου.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, βασικός άξονα της πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της 28ης Οκτωβρίου, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, η διαμόρφωση φιλικού αστικού περιβάλλοντος προς τα ΑμεΑ και η ασφαλής αναβάθμισή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος