FOLLOW US: facebook twitter

Προς παράταση η αγωνιστική περίοδος

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τα δεδομένα που υπάρχουν οδηγούν στη διεξαγωγή αγώνων όλο τον Ιούνιο

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει για την αναστολή των πρωταθλημάτων «μέχρι 18 Μαρτίου και… βλέπουμε», λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας μέχρι τότε, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Είχαμε σημειώσει, επίσης, πως εφόσον η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία κλπ. μέχρι και τις 24 Μαρτίου, είναι πολύ πιθανό να παραταθεί η απαγόρευση λειτουργίας και των αθλητικών χώρων μέχρι αυτή την ημερομηνία. Έτσι κι έγινε. Την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών χώρων και παύση των προπονήσεων σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, έως τις 27 Μαρτίου (εξαιρεί μόνο τους αθλητές ατομικών αθλημάτων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Ως εκ τούτου, μέχρι 27 Μαρτίου δεν θα υπάρξει καμία αθλητική δράση, σε καμία διοργάνωση, σε κανένα άθλημα. Άλλωστε, τόσο η Ε.Π.Ο. όσο και η Ε.Ο.Κ., όπως και οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες, ανέστειλαν όλα τα πρωταθλήματα μέχρι νεωτέρας, περιμένοντας κι αυτές τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Αγώνες τον Ιούνιο

Τα δεδομένα που υπάρχουν με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, οδηγεί αυθόρμητα στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας αθλητικών  εγκαταστάσεων και παύσης των προπονήσεων θα συνεχιστούν και μέσα στον Απρίλιο. Μέχρι πότε; Κανείς δεν γνωρίζει. Το πιθανότερο είναι να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Η Κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει αναλόγως το πώς εξελίσσεται η εξάπλωση του ιού, για το τι θα γίνει με τις διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.

Το σίγουρο είναι πως θα παραταθεί η αγωνιστική περίοδος και δεν αποκλείεται να γίνονται αγώνες σχεδόν όλο τον Ιούνιο! Για τα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, ένα σενάριο που κυκλοφορεί στα ποδοσφαιρικά «στέκια», είναι να διεξαχθούν μόνο οι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου σε Α1, Α2 και Β΄ Κατηγορία, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα. Κι επιπλέον η ΕΠΟ θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το τι θα κάνουν οι Ενώσεις της χώρας, όπως σωστά τονίζει και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Άρης Κουλούρης.

Εκτός κι αν η κατάσταση με τον κορονοϊό πάρει μεγάλες διαστάσεις, κάτι που όλοι μας απευχόμαστε, οπότε η Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να πάρει μέτρα οριστικής διακοπής των αθλητικών δράσεων!

Καταστροφική σεζόν

Όπως και να ’χει, πρόκειται για μια καταστροφική σεζόν για τα σωματεία, κυρίως αυτά των εθνικών κατηγοριών, πολύ περισσότερο για τον Κόροιβο, που δίνει μάχη για να παραμείνει στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η μη διεξαγωγή προπονήσεων οδηγεί αναπόφευκτα στο να πάει πολύ πίσω η φυσική κατάσταση των αθλητών, ένας τομέας που θέλει χρόνο για να αναπληρωθεί. Και όταν με το καλό ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την παράμετρο, πολύ περισσότερο για τις ηλειακές ομάδες που έχουν διακόψει τις προπονήσεις από τις 4 Μαρτίου, λόγω της πρώτης απόφασης αναστολής λειτουργίας των αθλητικών χώρων σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο.

Βέβαια, αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων, καθώς μιλάμε για έναν ισχυρό ιό, που επιφέρει ακόμα και τον θάνατο στους ευπαθείς οργανισμούς, κι έτσι ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός, δικαίως μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος