FOLLOW US: facebook twitter

Ποδόσφαιρο: Προς οριστική διακοπή η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το σενάριο της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής αλλά και των τοπικών πρωταθλημάτων είναι αυτό που τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με πληροφορίες της αχαϊκής εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στη Γ΄ Εθνική το πιθανότερο είναι να προβιβαστούν οι 8 πρωταθλητές των Ομίλων και να υποβιβαστούν οι ομάδες που απέχουν πάνω από πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Όσον αφορά δηλαδή τον 7ο Όμιλο, θα υποβιβαστούν Πανγυθεατικός, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Πανηλειακός, Παναργειακός και θα ανέβει ο Αστέρας Βλαχιώτη στη Φούτμπολ Λιγκ. Τούτο σημαίνει ότι Διαγόρας και Θύελλα Πατρών παραμένουν στη Γ΄ Εθνική. Δημιουργείται, έτσι, ένα νέο πρωτάθλημα με περισσότερους Ομίλους ή τους ίδιους, αλλά με περισσότερες ομάδες.

Στα ερασιτεχνικά-τοπικά πρωταθλήματα, κάθε Ένωση θα πρέπει να δώσει έναν πρωταθλητή και θα είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μέχρι την διακοπή. Αναφορικά με τον υποβιβασμό, κάθε Ένωση θα αποφασίσει σε συνάρτηση με την προκήρυξη που θα τροποποιηθεί.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο», χωρίς να αποκλείονται επιμέρους λύσεις μέχρι την Τετάρτη, που αναμένεται να συνεδριάσει η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

Το σενάριο αυτό, έχει βάση αν αναλογιστούμε πως, σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής γιατρών, λοιμωξιολόγων, εμπειρογνωμόνων κ.τ.λ. προς την κυβέρνηση, η άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να γίνει την 1η Ιουνίου. Αν ισχύσει αυτό τότε θεωρείται σίγουρο πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και όχι μόνο, θα διακοπούν οριστικά.

Όπως και να ’χει, σήμερα ή το αργότερο αύριο που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα περί άρσης των μέτρων, ίσως ξεκαθαρίσει σε κάποιο βαθμό το τι θα γίνει με τα αθλητικά δρώμενα στη χώρα μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος