FOLLOW US: facebook twitter

Προς μεταστέγαση το ΕΚΑΒ Πύργου

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε νέο χώρο θα μεταστεγαστεί ο τομέας τουΕΚΑΒ στον Πύργο, καθώς χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την παραχώρηση ελεύθερου χώρου για την κάλυψη των στεγαστικών του αναγκών.

Όπως ανέφερε χθες στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Πάτρας αιτήθηκε από την ΠΕ Ηλείας την την παραχώρηση χρήσης ελεύθερου χώρου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Τομέα του Πύργου, ώστε να εξασφαλίζεται η αυτοτέλεια της Υπηρεσίας, ειδικά σε μία περίοδο υγειονομικής κρίσης, καθώς ο χώρος στο Κούβελο, όπου στεγαζόταν ως τώρα, παραχωρήθηκε από τον δήμο Πύργου για τη λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

«Η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ δημιουργεί ένα σύγχρονο σύστημα υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων συνολικά υπηρεσιών υγείας και στη μείωση των αποτρέψιμων θανάτων , συμβάλλοντας στο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιφέρειας» , ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο νέος χώρος στέγασης του ΕΚΑΒ είναι στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, στην οδό Αλφειού στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος