FOLLOW US: facebook twitter

Προς μείωση τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Πράσινο» από την Οικονομική επιτροπή, σήμερα αποφασίζει το ΔΣ Πύργου

Η προσωρινή μείωση κατά 50% των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για το 2021 λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης που έχει προκύψει λόγω του covid-19, θα συζητηθεί και θα τεθεί προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εγκρίνει ομόφωνα με σχετική απόφαση η Οικονομική Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

Με βάση την εισήγηση, απαλλάσσονται από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με την ΠΝΠ 20-3-2020 και αυτές που ακολούθησαν, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους το χρονικό διάστημα ισχύος της απαγόρευσης ή του περιορισμού και δεν χρησιμοποιούν τον κοινόχρηστο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί. Σε περίπτωση που το τέλος για το συγκεκριμένο διάστημα έχει ήδη καταβληθεί πριν από την απόφαση απαλλαγής, να συμψηφιστεί με μελλοντική υποχρέωση καταβολής του ίδιου τέλους.

Επίσης τροποποιούνται προσωρινά οι κανονιστικές αποφάσεις διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων (447/2012 και 479/2012) και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 του κανονισμού, οπότε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2021 θα καταβληθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 μειωμένα κατά 50%, λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού covid – 19, που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί.

Επίσης αποφασίστηκε η μεταφορά πληρωμής των δόσεων αφού επαναλειτουργήσει η εστίαση. Η 1η δόση θα καταβληθεί δύο μήνες μετά το επίσημο άνοιγμα της εστίασης, ενώ η 2η και η 3η δόση θα τύχουν ανάλογης παράτασης μετά την πρώτη δόση και έως το τέλος του έτους 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος