FOLLOW US: facebook twitter

Προς κατάργηση ο Σύνδεσμος «Ηρακλής»

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:

Στην ίδρυση δημοτικής επιχείρησης αποχέτευση προσανατολίζεται ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Προς διάλυση φαίνεται ότι οδεύει ο Σύνδεσμος «Ηρακλής», στον οποίο συμμετέχουν οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο Γιάννης Λέντζας έχει λάβει στα χέρια του γνωμοδότηση δικηγόρου που υποδεικνύει τη νομική φόρμουλα απεμπλοκής του από τον σύνδεσμο.

Μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Ανδρέα Μαρίνου από τη θέση του, φαίνεται πως δύσκολα θα συνεχιστεί η ουσιαστική λειτουργία του συνδέσμου, αφού κάθε δήμος θα χαράξει αυτόνομη πορεία για το αποχετευτικό του σύστημα.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πρόθεσή του είναι να ιδρύσει δημοτική επιχείρηση για τη διαχείριση της αποχέτευσης, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσπιστία του στα διαδημοτικά εγχειρήματα.

«Αποδείχθηκε στην πράξη εδώ και δύο χρόνια ότι δεν μπορεί ο σύνδεσμος να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα, με συνέπεια να πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας ως δήμος. Δεν έχει πλέον κάποια χρησιμότητα ο Σύνδεσμος. Το 85% του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του ανήκει στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και μόλις το 15% στον δήμο Πηνειού, αλλά τη διοίκηση την ασκεί η αντιπολίτευση με “πραξικόπημα” και όχι η εκλεγμένη δημοτική αρχή.  Ο λαός ψήφισε εμάς και διοικεί η αντιπολίτευση. Αυτό για μένα είναι
“αμαρτωλό” και για αυτό ζητήσαμε μια γνωμοδότηση η οποία θα περιγράφει τις όποιες νομικές και οικονομικές συνέπειες, αν έχουμε. Γενικά όμως δεν είμαι ένθερμος θιασώτης των διαδημοτικών εγχειρημάτων, γιατί στην πράξη αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Λέντζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος