FOLLOW US: facebook twitter

Προς επαναδημοπράτηση η πεζογέφυρα της Σκαφιδιάς

Ημερομηνία: 15-12-2022 | Συντάκτης:

-Άγονος ο διαγωνισμός, απορρίφθηκε η μοναδική προσφορά

Προς επαναδημοπράτηση οδεύει η κατασκευή της πεζογέφυρας της Σκαφιδιάς, έργο προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, καθώς η Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά του μοναδικού οικονομικού φορέα που συμμετείχε στον διαγωνισμό, με την επωνυμία «ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο.Ε.», διότι αν και προσκλήθηκε, δεν υπέβαλε ηλεκτρονικά τις απαιτούμενες παραλείψεις των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου που του ζητήθηκαν (σύμφωνα με την υπ΄αρ. 570/2022 απόφαση Ο.Ε. και το υπ΄αρ. 27636/26-9-2022 έγγραφο Ο.Ε.), με συνέπεια να καταπέσει υπέρ της αναθέτουσας αρχής η εγγύηση συμμετοχής του.

Ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ανέφερε πως το πρακτικό της επιτροπής απορρίπτει τον ανάδοχο, τον προσωρινό ανάδοχο κύριο Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, γιατί δεν προσκόμισε ολοκληρωμένα τα απαραίτητα, τα αναγκαία έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην είναι έγκυρη ή συμμετοχή του. 

«Μετά από αυτό ο διαγωνισμός κρίνεται άγονος βάσει του άρθρο 106 του νόμου 4412 του 2016 και κατά συνέπεια ματαιώνεται. Ως Οικονομική Επιτροπή εμείς εγκρίνουμε το συγκεκριμένο πρακτικό και αποφασίζουμε, προτείνω μάλλον να αποφασίσουμε, την επαναδημοπράτηση του έργου με την ίδια μελέτη καθώς υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση στο πρόγραμμα LEADER…», σημείωσε.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε ομόφωνα τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του εν λόγω διαγωνισμού λόγω άγονου και συμφώνησε στην επαναδημοπράτησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος