FOLLOW US: facebook twitter

Προς δημοπράτηση το Μικρό Πράσινο Σημείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:

Αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση με 580.493 ευρώ η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας


Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει η δημιουργία Μικρού Πράσινου Σημείου στον δήμο Ήλιδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 580.493 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Πρόκειται για έργο το οποίο προβλέπει τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου χώρου από τον δήμο Ήλιδας, στον οποίο οι πολίτες του δήμου θα μπορούν να εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα απόβλητα, καθώς θα προβλέπει διακριτά ρεύματα αστικών αποβλήτων με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση, καθώς και στη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Το Πράσινο Σημείο θα χωροθετηθεί εντός της ΔΕ Αμαλιάδας και αποβλέπει στο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, διότι θα συμβάλει άμεσα στην προώθηση προς ανακύκλωση των οικιακών αποβλήτων και εκτροπή των αποβλήτων από τον ΧΥΤΑ και κατ’ επέκταση στη μείωση και αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων από την εδαφική διάθεση αποβλήτων στο κοινωνικό σύνολο.

Το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζει την εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Αποβλήτων και του τροποποιημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδας και προβλέπει επίσης την υλοποίηση προγράμματος ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας, με την ενημέρωση των κατοίκων για τις νέες δράσεις που προβλέπεται να εφαρμοστούν (χωριστή συλλογή και αποθήκευση σε Πράσινο Σημείο διακριτών ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών) και την ευαισθητοποίησή τους για την ενεργή συμμετοχή τους.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης θα έχει χρονική διάρκεια έξι μήνες και θα περιλαμβάνει σχεδιασμό Επικοινωνιακής Εκστρατείας, προπαρασκευαστικές δράσεις, δράσεις στοχευμένης ενημέρωσης φορέων και κατοίκων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και ενημέρωσης εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Ήλιδας θα λειτουργεί 6 ημέρες ανά εβδομάδα, για 8 ώρες λειτουργίας ημερησίως, κατά συνέπεια 48 ώρες εβδομαδιαίως. Στο Πράσινο Σημείο του Δήμου Ήλιδας θα απασχολούνται: ένας εργαζόμενος υπεύθυνος παραλαβής – παράδοσης, ένας οδηγός – χειριστής μηχανημάτων πράσινου σημείου και δύο εργάτες γενικών καθηκόντων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος