FOLLOW US: facebook twitter

Προς δημοπράτηση οι καντίνες στις παραλίες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:

Καθορίστηκαν οι χώροι και το τίμημα

Τους κοινόχρηστους χώρους στην παραλία, επί των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση για να τοποθετηθούν καντίνες και ξαπλώστρες,  καθόρισε με ομόφωνη σε προχθεσινή διά περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ απόφαση ελήφθη και για το τίμημα.

Σύμφωνα με την απόφαση, καθορίστηκαν συνολικά έξι σημεία, τέσσερα στην παραλία του Κάτω Σαμικού και δύο στην παραλία των Ραχών, όμως το πιθανότερο είναι ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό θα δημοπρατηθούν μόνο τρεις, δύο στο Κάτω Σαμικό και μία στις Ράχες.

Σύμφωνα  με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία αποδέχθηκε και το δημοτικό συμβούλιο, η τιμή εκκίνησης για τη λειτουργία καντίνας ή παρεμφερούς τροχήλατου ή ρυμουλκούμενου αναψυκτηρίου στο Κάτω Σαμικό είναι τα 367 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξαρτήτως του ωραρίου της λειτουργίας του αναψυκτηρίου. Για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην ίδια παραλία, η τιμή εκκίνησης είναι τρία ευρώ ανά τ.μ.

Στην παραλία των Ραχών οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον, αφού κάθε χρόνο η σχετική διαδικασία αποβαίνει «άγονη». Για την καντίνα η τιμή εκκίνησης είναι 34 ευρώ ανά τ.μ. και για ξαπλώστρες- ομπρέλες μόλις ένα ευρώ ανά τ.μ.

Η παραχώρηση θα είναι τριετούς διάρκειας, ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Επισημαίνεται ότι κατ’ εξαίρεση για το 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται στο 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος