FOLLOW US: facebook twitter

Προς διευθέτηση η διαχείριση αποβλήτων πλοίων στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 10-11-2020 | Συντάκτης:
Δύο αποφάσεις εκπόνησης σχεδίου και παροχής υπηρεσιών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης αποβλήτων στο λιμάνι του Κατακόλου δρομολογεί η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ), προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που έχει δώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με το Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων στο λιμάνι.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία «Εnvity» για την εκπόνηση σχεδίου Παραλαβής και Διαχείρισηςαποβλήτων πλοίων ευθύνης του ΔΛΤ Πύργου εντός τριών μηνών, σύμφωνα με όσα προβλέπει το χρονοδιάγραμμα σύνταξης του σχεδίου της Τεχνικής Έκθεσης και της προσφοράς του αναδόχου.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 8.556 ευρώ (6.900,00€ πλέον ΦΠΑ 24%), το οποίο θα πληρωθεί εφ’ άπαξ μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας, στην πάροχο, μετά την υποβολή του αντίστοιχου τιμολογίου παροχής υπηρεσιών προς το Λιμενικό Ταμείο.

Επιπλέον, στις 5 Νοεμβρίου υπεγράφη απόφαση για την απευθείας ανάθεση Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου των πλοίων που καταπλέουν στη λιμενική ζώνητου ΔΛΤ Πύργου για την κάλυψη των αναγκών του, στη ναυτιλιακή εταιρεία ANTIPOLLUTION. Η συνολική αξία της ανάθεσης είναι 24.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% επί των ενδεικτικών τιμών του προϋπολογισμού.Η διάρκεια της ανάθεσης ισχύει από την υπογραφή της μέχρι της εξαντλήσεως του συμφωνηθέντος ποσού.

Επιδίωξη του δήμου είναι η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και να τερματιστούν τα πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, τα οποία –όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας- επιβλήθηκαν το 2018 και το 2019 σο πλαίσιο διενέργειας επιθεωρήσεων συνολικά τέσσερις φορές, ύψους 6.625 ευρώ και 11.000 ευρώ αντίστοιχα, και αφορούσαν τον μη εφοδιασμό του ΔΛΤ Πύργου με απορρυπαντικό εξοπλισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος