FOLLOW US: facebook twitter

Προς αποκατάσταση οι ζημιές από τη θεομηνία – Παρέμβαση 250.000 ευρώ στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τα προηγούμενα έτη δρομολογεί η δημοτική αρχή, καθώς ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και εγκρίθηκε το σχετικό πρακτικό από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε με προσφορά έκπτωσης 45,85% η κοινοπραξία «ΜΠΙΤΧΑΒΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΡΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» επί αρχικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 88 παρ. 1 του Ν.4412/2016 όταν η αναθέτουσα αρχή παρατηρήσει ασυνήθισταχαμηλές προσφορές σε σχέση με την φύση και την πολυπλοκότητα του έργου απαιτεί από τους οικονομικούς φορείς να εξηγήσουν και να αιτιολογήσουν την προσφορά τους  εντός αποκλειστικής προθεσμίας, κατά ανώτατο όριο δέκα ημερώναπό την κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης της αναθέτουσας αρχής.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, προβλέπουν αποκαταστάσεις οδοποιίας στις κοινότητες Διασέλλων,ΚαλυβακίωνΦρίξας, Μακρισίων και Πλατιάναςτης Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος, Λυνίσταινας και οικισμού Μύλων της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας, όπως η κατασκευή τοίχωναντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, επένδυση πρανών με πλήρως αγκυρωμένο γαλβανισμένοσυρματόπλεγμα, τοποθέτηση μόνιμων προεντεταμένωναγκυρώσεων βράχων, τοποθέτηση φράχτηαπορρόφησης ενεργείας μέχρι 500 kJ, ύψους 4 m, κατασκευή επενδεδυμένηςτάφρου και ασφαλτικού τάπητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος