FOLLOW US: facebook twitter

Προς αποδέσμευση ο λογαριασμός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Πρωινής κινητοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας

Προς διευθέτηση οδεύει η άρση των περιορισμών στον λογαριασμό κίνησης της Νοσηλευτικής Μονάδας της Αμαλιάδας μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Πρωινής» για το μπλοκάρισμα που προκάλεσε η συντηρητική κατάσχεση που επιβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την καταβολή του ποσού των 270.000 ευρώ, το οποίο επιδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών στην οικογένεια του αδικοχαμένου 17χρονου από την Ανδαβίδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι εντός των ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς με την καταβολή του ποσού και την ταυτόχρονη αποδέσμευση του λογαριασμού του Νοσοκομείου, μέσω της άρσης της συντηρητικής κατάσχεσης.

Οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι έχουν αποδυθεί σε μια διαρκή προσπάθεια για να επιλυθεί το ζήτημα, καθότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει θορυβηθεί από την κατάσταση, ενώ οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι προς την ίδια κατεύθυνση κινείται τις τελευταίες ημέρες και ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, για να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομική και διοικητική λειτουργία της ΝΜ Αμαλιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό των 270.000 ευρώ επιδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών ως αποζημίωση για την πρόκληση ψυχικής οδύνης στην οικογένεια του 17χρονου που απεβίωσε τον Απρίλιο του2005  εξαιτίας ιατρικής αμέλειας όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με μηνιγγίτιδα.

Ύστερα από 15ετή δικαστικό αγώνα και προσπάθεια, η τελευταία απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, κοινοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα στο Νοσοκομείο, ωστόσο εδώ και 18 μήνες το υπουργείο Υγείας επέδειξε παρατεταμένη αδράνεια και αδιαφορία στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την οικογένεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος