FOLLOW US: facebook twitter

Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
tokyo-2020

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται προς την Δ.Ο.Ε. σχετικά με την υπόθεση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Χθες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία και Κύπρος ενημέρωσαν ότι δεν προτίθεται να στείλουν τους αθλητές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον αυτοί πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Όλο και περισσότερες χώρες, λοιπόν, ωθούν τη Δ.Ο.Ε. να πάρει την απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων. Επίσης, υπέρ της αναβολής έχουν ταχθεί επίσημα Ομοσπονδίες με μεγάλο ειδικό βάρος, όπως αυτές του στίβου και της κολύμβησης των Η.Π.Α., οι Ισπανοί, οι Βραζιλιάνοι, οι Σέρβοι, οι Σλοβένοι, οι Κροάτες,  ο Προέδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόου και ο επικεφαλής του αθλητισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην Ελλάδα την αναβολή έχουν ζητήσει η Κατερίνα Στεφανίδη,  η οποία είναι και μέλος της Επιτροπής αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, η Άννα Κορακάκη αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε., Δημήτρης Διαθεσόπουλος.  Έτσι, θεωρείται θέμα χρόνου πλέον η αναβολή καθώς οι πιέσεις είναι μεγάλες.

Εξάλλου, τρία είναι τα σενάρια για τη διεξαγωγή τους: Να μετατεθούν για το φθινόπωρο, να γίνουν το 2021 ή το 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος