FOLLOW US: facebook twitter

Προς ανάπλαση η ζώνη δικαστηρίων-Αγίας Κυριακής

Ημερομηνία: 22-12-2022 | Συντάκτης:

Έργο ύψους 977.500 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στην επόμενη φάση ανάπλασης περνά το κέντρο του Πύργου, καθώς η δημοτική αρχή προκήρυξε τον διαγωνισμό με τίτλο «αστική αναζωογόνηση του Κεντρικού Πολεοδομικού Ιστού», έργο προϋπολογισμού 977.500 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο (439.975,00 ΕΥΡΏ) & από ιδίους πόρους (537.525,00 ΕΥΡΩ). Η μελέτη του έργου προβλέπει την ανάπλαση συμπλέγματος οδών, οι οποίες  χωροθετούνται  εντός του αστικού ιστού της πόλης του, με επίκεντρο τη ζώνη πέριξ των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα προβλέπει παρεμβάσεις στην οδό Σπετσών(από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, έως την συμβολή της με την οδό Μπιζανίου),  σε τμήμα της οδού Μπιζανίου(από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την συμβολή της με την της οδό Αγ. Κυριακής χώρο έμπροσθεν Ι.Ν. Αγ. Κυριακής),  σε τμήμα της οδού Αγ. Κυριακής (από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή), την οδό Μαθιού(από την συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής έως την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου), την οδό Παπασταθόπουλου(από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως το τέρμα της οδού),  σε τμήμα της οδού Διάκου(από την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή)., καθώς και  την οδό Αδ. Κοραή(από την συμβολή της με την οδό Αγ. Χαραλάμπους έως την συμβολή της με το πεζόδρομο επί της οδού Λετρίνων).  Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και εργασίες πρασίνου που αφορούν την φύτευση  δεντρυλλίων των οδών, και καλλωπιστικών θάμνων και ποωδών φυτών στα υπό κατασκευή παρτέρια.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η την Τρίτη 17 Ιανουαρίουκαι η αποσφράγιση θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι αστικές αναπλάσεις είναι ενταγμένες σε μια σύγχρονη φιλοσοφία που οδηγεί σε πόλεις φιλικές προς τον πολίτη και με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική,  προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή κατανοεί το ζήτημα της στάθμευσης και έχει λάβει υπόψη της ότι θα μειωθούν οι θέσεις πάρκινγκ, για αυτό και ήδη κινείται σε δύο κατευθύνσεις: είτε στην εξεύρεση ελεύθερων χώρων περιμετρικά του κέντρου, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης, είτε τη μίσθωση ιδιωτικών χώρων από τον ίδιο τον δήμο, προκειμένου να μπορούν οι οδηγοί να παρκάρουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος