FOLLOW US: facebook twitter

Προς ακύρωση τα τοπικά πρωταθλήματα

Ημερομηνία: 17-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. που συνεδρίασε χθες, δεν πήρε κάποια απόφαση για τα τοπικά πρωταθλήματα, κάτι που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύουμε προς οριστική διακοπή των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ακύρωση της σεζόν. Οι άνθρωποι της Ε.Π.Ο. τείνουν προς αυτή την απόφαση καθώς κρίνουν πως δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια αναμονής για την συνέχισή τους. Ήδη έχουμε φτάσει στα μέσα Μαρτίου, τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί σχεδόν τεσσερισήμισι μήνες (από αρχές Νοεμβρίου) κι έτσι η Ομοσπονδία το πιθανότερο είναι να αποφασίσει την ακύρωσή τους.

Όπως έχουμε γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα, η Ε.Π.Ο. έχει επαφές με τις Ενώσεις για να «βολιδοσκοπήσει» τις προθέσεις τους αναφορικά με την συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο συνέχισής τους. Άλλωστε, δυσκολεύει την επανεκκίνησή τους και η αυστηριοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από την Γ.Γ.Α. το περασμένο Σάββατο και κάνει λόγο για δύο τεστ εβδομαδιαίως, ένα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων κι άλλο ένα 24 ή 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

Η ακύρωση της σεζόν οδηγεί αναπόφευκτα στον μη προβιβασμό ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Γ΄ Εθνική, κάτι που εξυπηρετεί τα σχέδια της Ε.Π.Ο. αναφορικά με την σταδιακή μείωση των ομάδων στην συγκεκριμένη κατηγορία και την διεξαγωγή της με 4-5 ομίλους σε ένα-δύο χρόνια. Βέβαια, κάποιες ομάδες που στόχευαν στην άνοδο και ξόδεψαν αρκετά χρήματα το περασμένο καλοκαίρι για να φτιάξουν δυνατές ομάδες και να διεκδικήσουν τον προβιβασμό, αναμένεται-ευλόγως- να αντιδράσουν σε μια τέτοια απόφαση. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Πανηλειακού, Κώστας Ντάβαρης, με την πρόσφατη δήλωσή του, ζητά από την Ε.Π.Ο. να βρει τρόπο να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα της Α1 τοπικής και να αναδειχθούν πρωταθλητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος