FOLLOW US: facebook twitter

Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του βιώσιμου τουρισμού στην ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 21-09-2022 | Συντάκτης:

Διήμερο δράσεων από το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο του έργου PRONACUL  στην 6η συνάντηση των εταίρων που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές του νομού

Ξεκίνησε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας, το διήμερο δράσεων και εργασίας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου “PRONACUL- Promotion Of, στην 6η κατά σειρά συνάντηση εταίρων. Το έργο PRONACUL συγχρηματοδοτείται, μέσω του Προγράμματος INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION Programme 2014-2020, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν και αφορά στοχευμένες επισκέψεις πεδίου με στόχο την προώθηση συντονισμένων δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου για τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού.  Στην προκειμένη περίπτωση, αφορά την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές της Π.Ε Ηλείας.

Στις δράσεις του διημέρου  που παρουσίασε χθες το πρωί σε συνένευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος και ο επικεφαλής του εταιρικού σχήματος του έργου PRONACUL, συμμετέχουν εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος από Σλοβενία,Ιταλία, Κροατία, Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Όπως τονίστηκε, η  ιδέα του ProNaCul  εστιάζεται στην προώθηση και διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και υποστηρίζει την ανάπτυξη διεθνικών στρατηγικών για την από κοινού προώθηση της περιοχής της Αδριατικής ως τουριστικού προορισμού. Οι εταίροι ή / και οι συνεργάτες τους έχουν αξιοθέατα που προστατεύονται από την UNESCO ή το Natura 2000 ή θα αποτελέσουν προστατευόμενα αξιοθέατα στις πιλοτικές περιοχές του ProNaCul και στην οποία συμμετέχει το Επιμελητήρο Ηλείας ως μέλος του εταιρικού σχήματος.

Στη διάρκεια των χθεσινών εργασιών έγινε παρουσίαση της προόδου του έργου ανά τομέα εργασίας και εταίρο, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση και την απορροφητικότητα. Τέλος έγινε ανάλυση και προγραμματισμός των μελλοντικών δράσεων και βημάτων για την επίτευξη των στόχων. Το Επιμελητήριο Ηλείας  έχει προχωρήσει την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την επιλογή καινοτόμων ιδεών σχετικές με την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας με στόχο να δώσει νέες ευκαιρίες γνώσης και να καταστήσει τους φορείς που σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς, ικανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή τους, αλλά και ευρύτερα στην Αδριατική.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα της δράσης είναι αφιερωμένη σε ξεναγήσεις τουριστικών περιοχών και αρχαιολογικών τόπων του νομού από το επιμελητήριο Ηλείας., όπου Κροάτες, Ιταλοί, Βόσνιοι, Σέρβοι και Σλοβενοι εταίροι  θα θαυμάσουν τα μέρη  μας και θα συνεργαστούν ώστε να προωθήσουμε την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά και  να δημιουργηθούν τουριστικά προϊόντα με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος