FOLLOW US: facebook twitter

Πρόωρη αποχώρηση λόγω covid για τρία παιδιά από κατασκήνωση της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:
Ενεργοποιήθηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο και αποχώρησαν μαζί με τους συγκατοίκους τους- παρότι ήταν αρνητικοί στον ιό- από κατασκήνωση της Ηλείας
-«Διενεργούμε 3-4 ελέγχους την εβδομάδα βάσει του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και συνεχίζουμε με ασφάλεια το κατασκηνωτικό πρόγραμμα» δήλωσε στην «Πρωινή» ο Αρχηγός της κατασκήνωσης

Σε ακόμα μια κατασκήνωση, αυτή τη φορά της Ηλείας, εντοπίστηκαν σε έναν από τους καθημερινούς αυστηρούς ελέγχους με σελφ τεστ, θετικά, συνολικά, τρία παιδιά στον κορονοϊό και αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απομάκρυνσης από την δομή τόσο των κρουσμάτων όσο και όλων των υπόλοιπων- περίπου 20 στο σύνολο- συγκατοίκων τους από δυο σπιτάκια παρότι είχαν αρνητικά τεστ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τίθεται θέμα διασποράς του ιού καθώς ο εντοπισμός των κρουσμάτων που αφορά φιλοξενούμενα παιδιά εκτός Ηλείας, έγινε έξι μέρες μετά την έλευση τους και για την ώρα τουλάχιστον, στους αυστηρούς ελέγχους που έχουν ακολουθήσει, δεν έχει προστεθεί κάποιο νέο κρούσμα, οπότε και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και με ασφάλεια.

Μάλιστα, έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενώ ακολουθήθηκαν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται (απολυμάνσεις, έλεγχοι κτλ).

Σύμφωνα με τον Αρχηγό και υπεύθυνο της κατασκήνωση κ. Μιχάλη Βιγκόπουλο, ο οποίος μίλησε στην «Πρωινή», η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και τα 350 παιδιά έφτασαν με αρνητικά ράπιντ και σελφ τεστ. «Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, στην διενέργεια 3-4 ελέγχων εβδομαδιαίως σε όλους τους συμμετέχοντες όπως ορίζει ο Νόμος. Έτσι εντοπίστηκε και το πρώτο θετικό κρούσμα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα. Ενημερώσαμε τους γονείς όχι μόνο του παιδιού που βρέθηκε θετικό αλλά και των υπόλοιπων συγκατοίκων του, οι οποίοι και τα παρέλαβαν άμεσα. Μετά από τρείς ημέρες, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία των ελέγχων, εντοπίστηκαν ακόμα δυο παιδιά θετικά –που ανήκαν στην ίδια ομάδα- και προβήκαμε και πάλι στις ίδιες ενέργειες.Το σημαντικότερο όλων είναι πως τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους (μόνον ένα από τα τρία παιδιά εμφάνισε πολύ ελαφρά συμπτώματα (37 πυρετό) ενώ τα άλλα δυο που βρέθηκαν στη διάρκεια των τακτικών καθιερωμένων ελέγχων, ήταν ασυμπτωματικά) και βάσει της επικοινωνίας που έχουμε με τις οικογένειες τους, οι οποίες παρεμπιπτόντως μας συγχαίρουν για τον τρόπο που το διαχειριστήκαμε, είναι καλά στην υγεία τους» είπε και πρόσθεσε ότι η εμφάνιση των κρουσμάτων, θορύβησε κάποιους γονείς οι οποίοι αποφάσισαν και πήραν τα παιδιά τους. «Υπήρξαν και αποχωρήσεις γιατί ο κόσμος φοβάται δεδομένου ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας έχει αλλάξει ραγδαίως. Στην κατασκήνωση όμως, τηρούμαι αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, και στους χώρους μας εξακολουθούμε να φιλοξενούμε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών με ασφάλεια και συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα μας» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος