FOLLOW US: facebook twitter

«Προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 19-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

2η Ημερίδα Πολιτισμού & Τουρισμού στο Τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ του ΤΕΙ στον Πύργο

«Προοπτικές της Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ηλεία: οι διαφορετικές «αναγνώσεις» ενός κοινού στόχου» είναι το θέμα της 2ης Ημερίδας Πολιτισμού και Τουρισμού που διοργανώνει το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο.

 

Η ημερίδα που αποτελεί συνέχεια της 1η ημερίδας που διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό, και θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στο χώρο του ΤΕΙ (αίθουσα Θ5, ισόγειο), στοχεύει στην εξέλιξη του γνωστικού αντικειμένου, αλλά και στη βελτιωμένη κατάρτιση των σπουδαστών μέσω, μεταξύ άλλων, της ευαισθητοποίησης για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη στην Ηλεία. Η 2η Ημερίδα επικεντρώνεται στον τομέα του Τουρισμού και διαρθρώνεται σε επιμέρους θεματικές που θα προσεγγίζουν τις προοπτικές απασχόλησης, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, το στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και την τρέχουσα τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Απώτερος στόχος παραμένει πάντοτε η σύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις εξελίξεις στον τομέα του Πολιτισμού και του Τουρισμού, ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες των φοιτητών και να εμπλακούν σε διαδικασίες ουσιαστικής και τελέσφορης επιστημονικής γνώσης.

zafeirakis-tei

«Η ημερίδα αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας του διδακτικού προσωπικού του τμήματος μας, για μια σειρά επιστημονικών δράσεων με στόχο μια νέα σχέση του ΤΕΙ με την κοινωνία του Πύργου και της Ηλείας» επισήμανε ο καθηγητής Π. Ζαφειράκης και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τους τοπικούς θεσμούς και η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί θεμελιώδη σκοπό ενός ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών αυτών, προετοιμάζεται πληθώρα επιστημονικών δράσεων και ευελπιστούμε στην θεσμοθέτηση των ημερίδων σε ετήσια βάση. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε κάθε ενδιαφερόμενο και να θέσουμε τις βάσεις για γόνιμες συνέργειες».

vigli-tei

«Οι θεματικές ημερίδες, που διοργανώνονται από το τμήμα ΔΟΕΠΤΜ, προωθούν τη σύζευξη του Πολιτισμού και του Τουρισμού σε γόνιμη αλληλεπίδραση με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» επισήμανε η καθηγήτρια Μαρία Βίγλη και πρόσθεσε ότι «η κινητήριος δύναμη του εγχειρήματος αυτού είναι οι ίδιοι οι φοιτητές οι οποίοι αποτελούν και τους τελικούς αποδέκτες μιας προσπάθειας που σκοπό έχει την επιστημονική κατάρτιση, την εξωστρέφεια του τμήματος και τον ουσιαστικό διάλογο με την τοπική κοινωνία. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της 2ης Επιστημονικής Ημερίδας που προσεγγίζει το τουριστικό όραμα από την επαγγελματική και την επιχειρησιακή σκοπιά».

Πρόγραμμα- εισηγήσεις

Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα αναπτυχθεί ως ακολούθως:

  • «Εισαγωγή: αποτίμηση του πρώτου εγχειρήματος και δημιουργική συνέχισή του» από τον Δρ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ.
  • Χαιρετισμό από την Δρ. Αναστασία Ζαφειροπούλου, Πρόεδρος Τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ
  • «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τουριστική Ανάπτυξη» Εισηγητής: Μπαλιούκος Δ., Οικονομολόγος, Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
  • «Τουρισμός και Επαγγελματική Προοπτική. Γιατί ο Τουρισμός ανοίγει νέες θέσεις εργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης», Εισηγητής: Ντάκουρης Π., Διευθυντής Aldemar OV.
  • «Πρακτικές στρατηγικού σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη», Εισηγήτρια: Βασιλοπούλου Γ., Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Επιστημονική Συνεργάτις ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας & ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
  • «Τουριστική δραστηριότητα στην Ηλεία: Δεδομένα, παραδείγματα και μελλοντικές προοπτικές» Εισηγητής: Ηγουμενάκης Γ., Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Κική Κολοβέρου

kkoloverou@yahoo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος