FOLLOW US: facebook twitter

Προληπτική απομάκρυνση ευάλωτων ομάδων σε περίπτωση πυρκαγιάς

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Συγκέντρωση στοιχείων και κατάρτιση μητρώου από τον Δήμο Ήλιδας

Στην συγκρότηση μητρώου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, προχωρά το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ήλιδας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που ισχύουν για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα  με το υπ’ αρ. πρωτ. Α1161/18-04-2023 έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6ΡΜΙ46ΝΠΙΘ-738), στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, ο Δήμος Ήλιδας  μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση και απομάκρυνση των ευάλωτων ομάδων πολιτών σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου.

Τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, κλπ) ή οι βοηθοί τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα μητρώο για την έγκαιρη ειδοποίηση τους από τις δημοτικές αρχές σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών.

 Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας,  η δ/νση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησής τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ).

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύονται.

Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το:

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης , Δήμου Ήλιδας
τηλ. επικ. 2622022534
e-mail: nkotsifa@1254syzefxis.gov.gr, gtsopela@1254.syzefxis.gov.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος