FOLLOW US: facebook twitter

Προληπτικά τεστ για κορονοϊό στους εργαζομένους του Δήμου Πύργου με πρωτοβουλία Τάκη Αντωνακόπουλου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
-Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως για την αδιάφορη όπως χαρακτηρίζει στάση της κυβέρνησης

Πιλοτικό πρόγραμμα για την κάλυψη των εργαζομένων του Δήμου Πύργου με προληπτικά τέστ για κορονοϊό ξεκινά τη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου η άμεση κάλυψη αυτής της υγειονομικής ανάγκης θα δημιουργήσει ασφαλέστερες συνθήκες στην επιτέλεση του κοινωνικού μας ρόλου απέναντι στους πολίτες, διασφαλίζοντας παράλληλα και την δική του υγεία προασπίζοντας αποτελεσματικότερα και την δημόσια υγεία.  «Αυτό απαιτεί η ασφαλή επαναφορά στην εργασιακή κανονικότητα.  Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση αυτό προτείνει και η επιστήμη».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, με τη πρωτοβουλία του Δήμαρχου πετύχαν την άμεση κάλυψη όλων των εργαζομένων του Δήμου, με τα απαραίτητα τεστ ωστόσο εξέφρασε και τη μεγάλη αγανάκτηση αλλά και ανησυχία που προκαλεί στο προσωπικό των ΟΤΑ η παθητική έως και αδιάφορη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την διενέργεια προληπτικών test Covid 19 για τους εργαζόμενους των Δήμων.

«Ενώ επικαλούνται την επιστροφή στην κανονικότητα και αναγγέλλουν μέτρα για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων, ενώ υπόσχονται έκτακτες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, ούτε κουβέντα για την προληπτική κάλυψη των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά την μάχη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και της ομαλής λειτουργίας των πόλεων. Ιδιαίτερα δε των ζωτικών Υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Καθαριότητας αλλά και του προσωπικού που έρχεται σε καθημερινή συναλλαγή με το κοινό. Ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Δήμος Πύργου, από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου Παναγιώτη σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ ξεκινά από την Δευτέρα 14/9/2020 πιλοτικό πρόγραμμα για την κάλυψη των εργαζομένων του Δήμου Πύργου με προληπτικά τεστ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος