FOLLOW US: facebook twitter

Προληπτικά μέτρα προστασίας στην Πυροσβεστική – Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε αξιωματικό

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με προβληματισμό αλλά και ψυχραιμία αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες της Ηλείας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους, ο οποίος ήταν μεταξύ των 53 εκδρομέων στους Αγίους Τόπους. Χθες το μεσημέρι έγινε η απολύμανση στο κτίριο της υπηρεσίας στον Πύργο, ύστερα από σχετικό αίτημα επίσπευσης που κατέθεσαν οι αξιωματικοί στον δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, ενώ έχουν ληφθεί ειδικά προληπτικά μέτρα για ορισμένους πυροσβέστες που ήρθαν σε επαφή με τον νοσούντα συνάδελφό τους, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν φέρει συμπτώματα του ιού και παραμένει στο σπίτι του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλιού, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η Υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας και ότι εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

«Έχει επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην υπηρεσία μας. Ακολουθούμε πιστά και αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα του ΕΟΔΥ, ενώ υπάρχει και η διάσταση της ατομικής ευθύνης σε όλους μας. Η Υπηρεσία μας λειτουργεί κανονικά και , στο πλαίσιο των οδηγιών πρόληψης και προστασίας, ορισμένοι συνάδελφοί μας ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες», τόνισε ο κ. Παπαηλιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος