FOLLOW US: facebook twitter

Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Ημερομηνία: 30-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

alma-breast-cancer

Σημαντική ημερίδα στη Γαστούνη από το σύλλογο Άλμα Ζωής

Μια σημαντική ημερίδα με θέμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Γαστούνη. Στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο γυναίκες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πηνειού και του Κέντρου Υγείας Γαστούνης που σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας, ετοίμασαν αυτή την εκδήλωση. Οι γυναίκες της περιοχής ενημερώθηκαν σχετικά με τα θέματα του καρκίνου του μαστού, το πως μπορούν να προλάβουν την εξέλιξή του.

alma-breast-cancer2

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γενικός Χειρουργός για την ”Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού”, Απόλλωνας Ζυγομαλάς, Κλινική Ψυχολόγος Msc, του Συλλόγου ”ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας Ράνια Πανουργιά, με θέμα ”Οι παράγοντες που αποτρέπουν τις γυναίκες από τον προληπτικό έλεγχο” και η Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ”ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”, Ν. Αχαΐας Πάκυ Καραλή, με θέμα την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

Στο τέλος της εκδήλωσης όσες από τις συμμετέχουσες το επιθυμούσαν εξετάστηκαν προληπτικά, έχοντας μαζί τους και διαγνωστικές εξετάσεις που είχαν κάνει στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Λαγανόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Βασιλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος