FOLLOW US: facebook twitter

Προκόπης Παπαζαφείρης: «Στήριγμα» της νότιας Ηλείας το ΚΥ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 16-01-2020 | Συντάκτης:
-Αυξημένη η κίνηση το 2019, τονίζει ο δ/ντής Προκ. Παπαζαφείρης

Σε καθοριστικό πυλώνα στήριξης των κατοίκων της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2019, το Κέντρο Υγείας αντιμετώπισε 5.740 επείγοντα περιστατικά και δέχθηκε 36.830 επισκέψεις για συνταγογράφηση!

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, καθημερινά εξυπηρετούνται περίπου 100 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι από την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, ενώ τους θερινούς μήνες αυξάνονται σε 150 τη μέρα, λόγω της τουριστικής κίνησης.

«Εξυπηρετούμε καθημερινά αρκετούς συμπολίτες μας, ιδιαίτερα ηλικιωμένους από τη Ζαχάρω αλλά και από τις ορεινές κοινότητες του δήμου, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν στο νοσοκομείο του Πύργου λόγω της απόστασης. Το 2019 είχαμε αυξημένη κίνηση και αντιμετωπίσαμε αρκετά έκτακτα περιστατικά, ειδικά τους θερινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων αυξάνεται η κίνηση στην περιοχή», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε ότι πρέπει να λυθούν ορισμένα προβλήματα στη συντήρηση του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.

«Λογω τεχνικού προβλήματος στον κυκλοφορητη,  θερμαίνεται μόνο το μισό κτίριο ενώ το άλλο μισό όχι» ανέφερε και ζήτησε την επιτάχυνση των σχετικων διαδικασιών για να λύνονται άμεσα τα προβλήματα.

Όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Παπαζαφειρης είπε ότι στην παρούσα φάση το Κέντρο Υγείας εφημερεύει 12 ημέρες τον μήνα, συνεργάζεται σε μηνιαία βάση με το Δίκτυο Μαιών για την διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ και άλλων σχετικών υπηρεσιών υγείας, ενώ γίνεται προσπάθεια να επιτευχθούν κι άλλες συνεργασίες τέτοιου είδους, ώστε οι πολίτες της Ζαχάρως να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος