FOLLOW US: facebook twitter

Προκλητικός Πέτσας: Ρίχνει ευθύνες στους… μετεωρολόγους-Το χιόνι ήρθε λίγο νωρίτερα (βίντεο)

Ημερομηνία: 25-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέχρι και στους μετεωρολόγους επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είχαν προβλέψει με πρωτοφανή ακρίβεια την ένταση των φαινομένων ήδη από την Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός  Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να τους αποδώσει ευθύνες επειδή, όπως είπε τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν είχε εκδοθεί οδηγία για κλείσιμο των υπηρεσιών ήδη από την Κυριακή.

Πέτσας: Ο χρόνος κλιμάκωσης των φαινομένων ήταν για μετά το μεσημέρι, αυτή ήταν η αρχική εκτίμηση της Κυριακής.

Δημοσιογράφος: Από τις 8-9 το πρωί βλέπαμε όλοι ότι χιονίζει και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Με συγχωρείτε!

Πέτσας: Με συγχωρείτε και εσείς! Δεν περιμέναμε τις 9.00. Από τις 6.00 το πρωί ήμασταν σε επικονωνία για να απαγορέψουμε τα βαρέα οχήματα όταν παρουσιαστεί πρόβλημα στην Αττική Οδό και το κάναμε! Το πρόβλημα δεν υπήρξε γιατί υπήρξε σωστή αντιμετώπιση. Όταν όμως διοχετεύεις σε έναν δρόμο χιλιάδες αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, το πρόβλημα θα φτάσει να γίνει αυτό που έγινε.

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει:

«Γνωρίζετε ότι όλα είναι συνάρτηση της πρόβλεψης και της αίσθησης ότι πρέπει να παρθεί ένα μέτρο προληπτικά. Εδώ η πρόβλεψη για την ένταση των καιρικών φαινομένων δεν ήταν από το πρωί ότι θα είναι τόσο έντονη γι’ αυτό η απόφαση αφορούσε μόνο τα σχολεία, για πολλούς λόγους και όχι μόνο λόγω της χιονόπτωσης αλλά και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας δεδομένων των μέτρων για τον covid, τα ανοιχτά παράθυρα κλπ. 

Αντιθέτως για τις δημόσιες υπηρεσίες και τον ιδιωτικό τομέα ή πρόβλεψη ήταν ότι το φαινόμενο θα ήταν τόσο έντονο μετά το μεσημέρι. 

Σας λέω ποια ήταν η πρόβλεψη.»

koutipandoras.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος