FOLLOW US: facebook twitter

Ούτε ένας γιατρός!: Προκλητική αδιαφορία από το Yπ. Υγείας, καθώς αγνόησε τις ελλείψεις του ΓΝ Πύργου σε προκήρυξη προσλήψεων

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

*Έντονη αντίδραση από τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο

Ξεπερνά κάθε όριο η προκλητική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού στην προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ που δημοσιεύτηκε προχθές και αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, προβλέπονται 25 συνολικά θέσεις για τις νοσηλευτικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ, αλλά ούτε μία για τον Πύργο!

Ειδικότερα, οι έξι θέσεις αφορούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, άλλες έξι τη Νοσηλευτική Μονάδα των Μολάων, άλλες έξι για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, τρεις για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και από μια θέση στη ΝΜ Καλαβρύτων, στο ΓΝ Πρέβεζας, στο ΓΝ Ζακύνθου και στο ΓΝ-ΚΥΤ Φιλιάτων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση αγνοεί ως τώρα τις εκκλήσεις από το σύνολο του επιστημονικού κόσμου στην Ηλεία για τις τρομακτικές ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και ιδιαίτερα στην Παθολογική Κλινική, η οποία λειτουργεί με «μπαλώματα», όπως αποκάλυψε πρόσφατα κατ΄ αποκλειστικότητα η «Πρωινή».

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του νοσοκομείου από την προκήρυξη και προανήγγειλε κινητοποιήσεις για να αλλάξει η απόφαση.

«Για μία ακόμα φόρα το Νοσοκομείο του Πύργου…είναι εκτός πλάνου !!! Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ήρθε η απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη μονίμων θέσεων -μιλάμε για μόνιμους και όχι για επικουρικούς (μηδενικό ενδιαφέρον για ετήσιες συμβάσεις)- έρχεται η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και προκηρύσσει 25 θέσεις… και καμία στο Νοσοκομείο Πύργου. Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση των πολλών σιωπούντων, γονυκλινών και άλλων απέναντι στην κεντρική εξουσία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν! Εμείς θα δείξουμε ποιοι είναι οι μόνιμα σιωπηλοί, αυτοί που δεν μιλάνε, αυτοί που δεν διεκδικούν, αλλά ούτε στο παρελθόν διεκδίκησαν ποτέ», τόνισε και πρόσθεσε ότι το πρόσφατο συμβάν με την «εφημερία ετοιμότητας» στην Παθολογική θα έπρεπε να έχει ταρακουνήσει την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο.

«Μόνο η παρούσα δημοτική αρχή, τα τελευταία 20 χρόνια έχει θέσει τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση και καμία εγγραφή στα πρακτικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, για τους πολίτες του Πύργου. Ορισμένοι όψιμα θεώρησαν πως είμαστε Υπουργοί Υγείας… Εμείς είμαστε ο Δήμος Πύργου, που πασχίζει για μία καλύτερη υγεία για τον πολίτη και τον λαό της περιοχής. Αυτή η κατανομή ιατρών μονίμων θέσεων, στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ είναι πρόκληση και αποτελεί προσβολή για την Ηλεία. Καμία θέση μόνιμου γιατρού και αγνοούν το ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου είναι κλειστή… και εφημερεύει χωρίς Παθολόγους. Καλούμε άμεσα, συγκέντρωση όλων των φορέων στο Δήμο Πύργου και θα καταγράψουμε όλους τους παρόντες, τους απόντες. Θα διαπιστώσουμε, ποιοι είναι αυτοί, που υπονομεύουν τη λειτουργία ενός μεγάλου Νοσοκομείου στο Πύργο», επισήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος