FOLLOW US: facebook twitter

Mας… δουλεύουν!: Προκλητικά σταθερή η αδιαφορία του υπ. Παιδείας και του Παν/μίου Πατρών για τα προβλήματα στη Μουσειολογία

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
-Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως και οι σπουδαστές αγωνιούν, τονίζει η πρόεδρος του τμήματος, Αναστ. Ζαφειροπούλου

Τον αργό θάνατο του τμήματος Μουσειολογίας φαίνεται ότι μεθοδεύουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το υπουργείο Παιδείας, αφού περίπου ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της Πρωινής για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και για την εισήγηση της Κοσμητείας να καταργηθεί το τμήμα, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα!

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αγνόησε το αίτημα της προέδρου του τμήματος, Αναστασίας Ζαφειροπούλου, για ανανέωση των συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διδασκαλία του χειμερινού εξαμήνου και δεν επέδειξε ισχυρή βούληση στο να λειτουργήσει η συνδιδασκαλία μαθημάτων από καθηγητές άλλων μαθημάτων, με εξαίρεση την κα Αντωνοπούλου που αυτοβούλως βοηθά τους φοιτητές.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η Κοσμητεία Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών, στην οποία ανήκει η Μουσειολογία, δεν έχει συγκαλέσει νέα συνεδρίαση των καθηγητών για να ανακαλέσει την εισήγησήτης για την κατάργηση του τμήματος. Αυτό σημαίνει πως με τα τωρινά δεδομένα, η Επιτροπή Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Πατρών θα στείλει στην Εθνική Αρχή Αξιολόγησης (πρώην ΑΔΙΠ) την εισήγηση για «λουκέτο» και απένταξη από το επόμενο μηχανογραφικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα, το ίδρυμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου με ένα εκατ. ευρώ το οποίο όμως «προορίζεται για τα τμήματα και τις ακαδημαϊκές μονάδες για το 2021»!

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος, επικαλούμενο το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, ωστόσο εξακολουθεί να μην εγκρίνει από τον περασμένο Αύγουστο το αίτημα δύο καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με διδακτορικές σπουδές να εργαστούν ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο τμήμα, παρότι μια τέτοια απόφαση δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τελματωμένη κατάσταση θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη φοίτηση των σπουδαστών, αφού στη Μουσειολογία διδάσκεται μόνο το 50% των μαθημάτων, ενώ στο πρώην ΤΕΙ ΔΟΕΠ & ΤΜ μόλις το 20% του προβλεπόμενου οδηγού σπουδών, με συνέπεια την «κουτσή» Εξεταστική τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, εξέφρασε την απογοήτευσή για το γεγονός ότι οι σπουδαστές έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για τις σπουδές τους.

«Δυστυχώς φαίνεται ότι έχει παγιωθεί μια κατάσταση που δεν ξέρουμ αν θα βγει άκρη. Τα παιδιά και οι γονείς τους έχουν αγωνία για τις σπουδές και για το πώς αυτές θα ολοληρωθούν ομαλά. Παρότι έχουμε στείλει εγκαίρως όλα τα σχετικά έγγραφα με τα οποία επισημαίνουμε τις ελλείψεις και ζητάμε την κάλυψή τους, δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα και η κατάσταση παραμένει τραγική και για τη Μουσειολογία και για το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος