FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές

Ημερομηνία: 08-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Η άποψη της στήλης είναι ότι ορθώς ο δήμος Πύργου διαχώρισε τη θέση του από τη θεατρική παράσταση του Δούρειου Ίππου με την απόφαση ανάκλησης, έστω και με σημαντική καθυστέρηση. Επίσης ορθώς απέφυγε πρακτικές βίαιης εκκένωσης του θεάτρου.
*Η απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΠ για την ανάκληση υπερψηφίστηκε και από την εκπρόσωπο της παράταξης Καννή, όμως η αξιοσημείωτη εξέλιξη ήταν η διαφωνία στην παράταξη «Αναγένεσις». Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος καταψήφισε, αλλά ο Γιώργος Κουρκούτας υπερψήφισε.
*Πληροφορήθηκα ότι κατά τις 20 του μήνα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Πύργου ο δικηγόρος Θοδωρής Αντωνόπουλος, αλλά δεν κατάφερα να το διασταυρώσω, οπότε το μεταφέρω με επιφύλαξη. Μου το.. σάλπισε πηγή πολύ κοντινή του.
*Επίσης, πληροφορήθηκα –και το διασταύρωσα- ότι ο Λευτέρης Βαρουξής έχει «κλειδώσει» για το ηλειακό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ασχέτως του τι θα γίνει τελικά με τον Τζαβάρα.
*Ένα από τα ονόματα που «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, είναι και ο Αμαλιαδίτης Χρήστος Φωτόπουλος. Θυμίζω ότι «κλειδωμένοι» είναι Καλαματιανός, Μπαλαούρας, Παπαηλιού.


Πολιτικολογίες

*Πληθαίνουν οι φήμες για σιωπηλό παραγκωνισμό του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια από το Μαξίμου, αλλά η κυβέρνηση τις διαψεύδει. Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Φαίνεται ότι κάποιου είδους διαφωνία πρέπει να υπάρχει μεταξύ Δένδια και Μητσοτάκη.
*Την έμμεση διαφωνία του με την απόφαση να σταλεί πολεμικό υλικό στην Ουκρανία εξέφρασε στο «Κανάλι 1» ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας ότι «το μέλλον θα δείξει αν η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, καθώς και άλλες 17 χώρες της Ευρώπης έστειλαν βοήθεια, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία». Με το γάντι…
*Μαθαίνω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναδείξουν τη γεωπολιτική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι η είσοδος της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ απέτρεψε τη ρωσοτουρκική επιρροή στο γειτονικό κράτος. Βέβαια, σε κάποιους αριστερούς δεν θα αρέσει πολύ αυτή η ελαφρώς «δυτική» ρητορική, αλλά καιρός είναι να προσαρμοστούν και να υπερασπιστούν τα κυβερνητικά επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ.
*Χτες ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγησε ως θετική εξέλιξη την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σημειώνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές, με άμεσο στόχο τη μείωση της έντασης και απώτερο σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Μάλλον κάτι έχει αλλάξει στη γραμμή του Τσίπρα ως προς την εξωτερική πολιτική.
*Μαθαίνω ότι την ερχόμενη Κυριακή πιθανόν να έχουμε νέες δημοσκοπήσεις στον αθηναϊκό Τύπο. Δώστε σημασία στο ποσοστό της ΝΔ και στο πόσα κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, διότι ο συνδυασμός αυτών των δύο ευρημάτων κρίνει το ποσοστό της αυτοδυναμίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος