FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 18-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Τα σενάρια για Κατσιφάρα και δήμο Πατρέων τα γνωρίζετε. Το εγχείρημα όμως δύσκολο διότι αφενός ο Πελετίδης δεν έχει φθορά τέτοια που να του στοιχίσει την ήττα και αφετέρου ο πρώην περ/ρχης είχε μάθει ως τώρα να πολιτεύεται ως αριστερότερος του αντιπάλου του (Παπαναστασίου, Κατσανιώτης, Φαρμάκης). Με τον Πελετίδη θα κινείται δεξιότερα, κάτι που θα τον δυσκολέψει στη ρητορική του.

*Μετά τη μη παραίτηση Κοτταρά από τον ΟΣΕ, ανοιχτή παραμένει μία θέση άνδρα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ένα από τα ονόματα που τη διεκδικούν είναι ο αμαλιαδίτικης καταγωγής Χρ. Σούλης, αλλά με τι πιθανότητες δεν ξέρω. Νομίζω όχι πολλές όμως.

*Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δάγκαρης και Μίλτος Γεωργακόπουλος ορίστηκαν μέλη στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν η Κων/να Στρουμπάκου και ο Κώστας Τσαρουχάς.

*Ο Σάκης Γεωργόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στην κάλπη του Πηνειού του 2023, αλλά μένει να διευκρινιστεί υπό ποια ιδιότητα. Δεν υπονοώ τίποτα, όμως έχουμε τα αντικειμενικά δεδομένα: Μαρίνος, Καστρινός και πιθανόν Θεοδόσης συν υποψήφιο Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα είναι αυτός ο 4ος «μνηστήρας» του δήμου ή θα επιδιώξει τη συνεργασία με κάποιον άλλον; (προφανώς όχι Μαρίνο)

*Καταγράφω μια διαπίστωση σχετικά με τον δήμο Πύργου: δεξιότερα του Αντωνακόπουλου διαπιστώνω ότι υπάρχει κινητικότητα. Αριστερότερα του δημάρχου όμως δεν βλέπω –προς το παρόν τουλάχιστον- διεργασίες και ζυμώσεις.

 

Πολιτικολογίες


*Αρκετό βάρος θα ρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθότι θεωρεί πως δεν αρκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ανεβάσει τα ποσοστά του στις εθνικές εκλογές, αλλά πρέπει να ριζώσει και «από τα κάτω» στην κοινωνία. Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρότι κυβέρνησε, ουδέποτε απέκτησε αυτοδιοικητικά ερείσματα, είναι αυτό που θέλει να αποφύγει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος. Αυτό σημαίνει πως θα μπουν «βαριά» ονόματα στη μάχη.

*Η κεντροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίς, Βαλερί Πεκρές, ήρθε στην Ελλάδα έχοντας στο μυαλό της ότι θα την υποστηρίξει ένθερμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγώνα της για την προεδρία, αλλά τελικά έμεινε… με την όρεξη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τής παρέθεσε ιδιωτικό γεύμα και ως εκεί. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την επανεκλογή Μακρόν διότι είναι –μαζί με τον Ντράγκι- ο πιο ισχυρός σύμμαχος απέναντι στη Γερμανία για τη δημοσιονομική ελαστικότητα.

*Στα… πάνω του είναι τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Φίλης, αφού οι αποφάσεις της Νίκης Κεραμέως τον έχουν οδηγήσει στην πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης. Με διαρκείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και άρθρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας απολαμβάνει την πολιτική και προσπαθεί να αφήσει στην άκρη τις εσωκομματικές τριβές.

*Ωραία τα σενάρια για το ποιον θα βάλει ο Ανδρουλάκης για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, αλλά ακόμα πιο ωραία είναι τα σενάρια για το τι θα πράξει η ΝΔ. Είναι δεδομένο πως ο Μητσοτάκης δεν ενθουσιάζεται με μια επανεκλογή Πατούλη, οπότε είναι πιθανό να έχουμε υποψηφιότητα Χαρδαλιά. Αν τυχόν δεν έχουμε Χαρδαλιά και ταυτόχρονα έχουμε Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ, σας υπογράφω ότι ο Πατούλης θα ηττηθεί.

*Μέχρι προχτές πίστευα ότι θα το χάσω το στοίχημα με τον πρωθυπουργό για το πότε θα γίνουν εκλογές. Μετά τη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου και με τις αποφάσεις που δρομολογεί, νομίζω ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να το κερδίσω, έστω και οριακά, με εκλογές το φθινόπωρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος