FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 25-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Το… ξεσκόνισμα ξεκίνησαν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η αρμόδια επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων άρχισε τις εργασίες της από τους υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών, ρωτώντας τους αν ενδιαφέρονται να είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο. Σε δεύτερη φάση, θα προχωρήσουν και σε αυτούς που ενδιαφέρονται για πρώτη φορά να κατέβουν.
*Ο συνδυασμός πληροφοριών και εκτιμήσεων με οδηγεί σε ορισμένες προβλέψεις, ασφαλείς τολμώ να πω, ως προς τη σύνθεση του ψηφοδελτίου. Η πρώτη είναι πως αν αύριο προκηρυχθούν εκλογές, ένα από τα ονόματα πουν έχουν «κλειδώσει», είναι του δικηγόρου Μισέλ Αμπου-Χάντμπα από την Αμαλιάδα, για τον οποίο εκτιμάται από τα κεντρικά ότι ταιριάζει με το αφήγημα της νέας ηγεσίας και για τον οποίο είναι γνωστό ότι στήριξε Ανδρουλάκη ανοιχτά από το 2017.
*Η δεύτερη πρόβλεψη είναι πως με βάση τα σημερινά δεδομένα, αν αύριο προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, η οικονομολόγος Εύη Βεργοπούλου από τον Πύργο ΔΕΝ θα είναι ξανά υποψήφια βουλευτής.
*Από ό,τι μαθαίνω, ελάχιστα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας –μη σας πω κανένας- πιστεύουν ότι υπάρχει λόγος να κατέβουν με τον Κατσιφάρα ξανά. Θεωρούν ότι πρέπει να σχηματιστεί «προοδευτικός συνδυασμός» αλλά με επικεφαλής κάποιον δικό τους.


Πολιτικολογίες

*Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο Μαξίμου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι συσκέψεις απανωτές, ενώ ο ΥΠΕΞ Δένδιας ήταν σε διαρκείς επαφές με στόχο αφενός να προστατευτούν οι Έλληνες της Ουκρανίας και αφετέρου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
*Η επόμενη μέρα θα βρει τη διεθνή κοινότητα να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία, οπότε αυτό θα επιδράσει αρνητικά στην ενεργειακή μας τροφοδοσία, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει κι άλλο τις τιμές. Ακόμα πιο δύσκολη η εξίσωση για την κυβέρνηση, οπότε τα σενάρια περί εκλογών πάνε περίπατο. Από Οκτώβριο και βλέπουμε.
*Η πανδημία ναι μεν υποχωρεί σταδιακά, αλλά όχι και πολύ γρήγορα, αφού οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθερά πάνω από 400. Οριακά θα προλάβουμε ανοιχτό Πάσχα, αν το καταφέρουμε τελικά κι αυτό. Πάλι μέσα έπεσε ο Άδωνις, που έλεγε ότι σε ένα μήνα τελειώνουμε.
*Η επόμενη δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση είναι οι συζητήσεις με τους εταίρους για τον προϋπολογισμό του 2023, δεδομένου ότι πρέπει να επιστρέψουμε σταδιακά σε δημοσιονομικούς περιορισμούς. Μάλλον δε θα μας ζητήσουν «σκληρό» πλεόνασμα, αλλά ακόμα κι έτσι δεν είναι εύκολο να έχεις απλώς ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
*Ολόκληρο κατεβατό έγραψε στο fb ο Τσακαλώτος ως… επεξήγηση της συνέντευξης που έδωσε στην «Καθημερινή». Θα έπρεπε να γνωρίζει όμως τις… παρενέργειες της απόφασής του να μιλήσει σε μια εφημερίδα που εκφράζει συγκεκριμένο κοινό στην Ελλάδα και δεν είναι πολύ συμπαθής στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος