FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Άλλα είπε ο Γαβράς, άλλα κατάλαβαν άλλοι. Για να ξέρετε τι γίνεται, η ΝΔ «χρίσματα» θα δώσει μόνο σε περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους. Στους υπόλοιπους δήμους θα στηρίξει όσους έχουν δυναμική νίκης.
*Υπό αυτήν την έννοια, η επιλογή της ΝΔ για τον δήμο Ήλιδας δεν θα είναι αυτή που διαβάζετε εδώ και μερικές ημέρες, διότι αυτοί που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις, ξέρουν ότι θα επρόκειτο για πολιτική αυτοκτονία κάτι τέτοιο. Σοβαροί να είμαστε…
*Τον ισχυρισμό Σπίρτζη ότι «σιγά μην κερδίσει ο Φαρμάκης» σχολίασαν κύκλοι του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι μάλλον ακόμα θυμάται το χουνέρι του Απριλίου του 2019 με τα εργοτάξια στην Πατρών-Πύργου!
*Έκπληκτος έμεινε ο Σπίρτζης όταν πληροφορήθηκε από τον Ανδρέα Μαρίνο ότι το κτίριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Πηνειού προς στέγαση του ΑΤ Πηνειού δεν διαθέτει οικοδομική άδεια! «Μα είναι δυνατόν; Αστυνομικό Τμήμα σε κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια; Μου θυμίζει την Πολεοδομία Παλλήνης που στεγαζόταν σε παράνομο κτίριο…» σχολίασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός.


Πολιτικολογίες

*Xαμόγελα χθες στο ΥΠΟΙΚ και γενικότερα στην κυβέρνηση, καθώς η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας διαπίστωσε δημοσιονομική υπεραπόδοση για το 2021, καθώς το πρωτογενές έλλειμμα εκτιμάται στο 5,5% του ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης προϋπολογισμού για 7,3% του ΑΕΠ και το χρέος να κάνει βουτιά στο 183% του ΑΕΠ, έναντι πρόβλεψης του προϋπολογισμού για 197,1% του ΑΕΠ.
*Σας θυμίζω πως η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το έλλειμμα στο 1,4% για το 2022, ώστε το 2023 να επιστρέψουμε σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και μικρό. Η εξίσωση παραμένει δύσκολη, διότι όσο πλησιάζουμε σε εκλογές, τόσο θα μπαίνουν στον πειρασμό της παροχολογίας οι κυβερνώντες.
*Όσοι είδατε την προχθεσινή συνέντευξη Βενιζέλου στο Μέγκα, θα διαπιστώσατε ότι έθεσε «κόκκινες γραμμές» στον Ανδρουλάκη, ειδικά σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Νοβάρτις και στις αναφορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
*Στην περίφημη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Τσακαλώτος είπε και κάτι άλλο, το οποίο πέρασε στο «ντούκου» από τους περισσότερους, ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα Αριστερά-Δεξιά δεν έχει πείσει τους νέους. Όλοι ασχολήθηκαν με την κριτική στον Τσίπρα, αλλά με αυτό ουδείς.
*Eπιστολή στους πρυτάνεις έστειλε η Κεραμέως, με την οποία ζητά προτάσεις για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, δηλαδή συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, μετά τη διαρροή ότι πάει για του χρόνου το εγχείρημα. Δεν βλέπω προθυμία πάντως για τέτοιες αποφάσεις…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος