FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πυκνώνει τις επαφές του στην Ηλεία ο οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό με τη Νέα Δημοκρατία.
*Από ό,τι μαθαίνω πάντως, τις επαφές με στελέχη ανά νομό τις έχει ξεκινήσει κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο που ανήκει στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, για να… ζεστάνει τις μηχανές.
*Για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία, το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, είναι ότι θα έχει σίγουρα δύο υποψήφιους εξ Αμαλιάδας. Θα είναι συνδυασμός εμπειρίας και ανανέωσης.
*Εκεί που βλέπω «εμπλοκή», είναι στις γυναίκες, ειδικά όσο δεν λύνονται με καθαρό τρόπο πρόσφατα ζητήματα. Ο νοών νοείτω.
*Nα ξέρετε ότι συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Φλεβοτόμος, έχει πολύ ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες την ισχυροποίηση στην περιφέρεια, καθώς θεωρεί πως από το 2014 μέχρι σήμερα το κόμμα υποεκπροσωπείται σε μια περιοχή προνομιακή.


Πολιτικολογίες

*Eνδιαφέρουσα η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το «Έτερον», η δεξαμενή σκέψης που έχει συστήσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς θέτει ένα ερώτημα που παρερμηνεύτηκε: «ποιο είναι το κόμμα με το οποίο αισθάνεστε πιο κοντά». Εκεί τα ποσοστά έδειξαν 34,7% στη ΝΔ, 22,4% στον ΣΥΡΙΖΑ, 16% στο ΚΙΝΑΛ και 7,2% στο ΚΚΕ. Ο ίδιος ο Σακελλαρίδης διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για πρόθεση ψήφου, αλλά σε μερίδα ΜΜΕ έτσι έπαιξε.
*Εδώ που τα λέμε, το 34,7% αυτήν την περίοδο θα ήταν θετικό νέο για την κυβέρνηση, αφού ένα τέτοιο ποσοστό στην πρώτη κάλπη φέρνει όλο και πιο κοντά την αυτοδυναμία. Το ενδιαφέρον εύρημα είναι το 7,2% του ΚΚΕ, κάτι που δείχνει την ταύτιση των ψηφοφόρων με αυτό το κόμμα, ασχέτως αν το ψηφίζουν λιγότεροι.
*Mε ρωτάνε διάφοροι «πού το πάει ο Βενιζέλος» με τις διαρκείς παρεμβάσεις του. Δεν νομίζω ότι το πάει κάπου, απλά υπερασπίζεται την πολιτική του κληρονομιά και σίγουρα νιώθει πιο άνετα στον κεντροαριστερό χώρο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Όλα τα άλλα είναι σενάρια και εικασίες για να περνά η ώρα μέχρι να μπούμε σε κανονική προεκλογική περίοδο.
*To νέο ερώτημα είναι «πού το πάει ο Τσακαλώτος» με τις συνεντεύξεις και τις παρεμβάσεις που κάνει. Η άποψή του πως ο Τσίπρας είναι χειρότερος κι από τον Μητσοτάκη στις επιλογές συμβούλων, όσο να ’ναι ήταν αιχμηρή. Η στήλη προσωπικά τον εκτιμά τον Τσακαλώτο, όμως νομίζω πως θα πρέπει να μιλήσει πιο ανοιχτά για αυτά που δεν του αρέσουν.
*Έχουν κοπεί «μαχαίρι» οι διαρροές περί ανασχηματισμού κατά την άνοιξη, αφού κάποιοι μάλλον έραβαν κοστούμια μόνοι τους. Για καθίστε μη μας προλάβουν οι εκλογές τελικά μετά το Πάσχα, αν και η στήλη επιμένει ότι θα στηθούν τον Σεπτέμβριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος