FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 26-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Θεσμικά λειτουργεί ως τώρα ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, για αυτό και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με τις προτάσεις Τσίπρα. Από ό,τι μαθαίνω, πάντως, είναι σύμφωνος και τις βλέπει θετικά.
*Εκλογές φέτος θέλουν οι περισσότεροι, γιατί οι απανωτές εκλογές το 2019 είχαν παρενέργειες. Όσοι ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή και δεν τα καταφέρουν, πιστεύουν πως θα έχουν «μαγιά» για τις αυτοδιοικητικές έναν χρόνο μετά.
*Aν έχει καταλάβει κάποιος με ποιον τρόπο θα λύσει η Γκάγκα το πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου, να μου το πει κι εμένα να το γράψω, δεδομένου ότι το «άγονο» απορρίφθηκε.
*Και δεύτερος γιατρός με «μπλοκάκι» προσεχώς στο Νοσοκομείο Πύργου, πιθανότατα εξ Αθηνών.
*Με ρώτησε υπηρεσιακός από το Υποδομών γιατί πάνε στον Καραγιάννη χωριστά οι δήμαρχοι για τα ίδια θέματα –κι όχι όλοι μαζί- και δεν ήξερα τι να του πω! Έχουμε και τις κόντρες μας, τι να κάνουμε…

Πολιτικολογίες


*Είναι εμφανές ότι η Πολιτική Προστασία δεν είναι το δυνατό σημείο της κυβέρνησης. Πλέον δημιουργείται τέτοια ανησυχία ενόψει καλοκαιριού, που ξαναφούντωσαν στον αθηναϊκό Τύπο τα σενάρια για εκλογές τον Ιούνιο, διότι «η κυβέρνηση δεν αντέχει ένα ακόμα καλοκαίρι με φωτιές». Δεν το συμμερίζομαι αυτό το σενάριο γιατί ως τον Ιούνιο δεν πιστεύω πως θα έχει αλλάξει κάτι στην οικονομία, που θα ανεβάσει την ψυχολογία στην αγορά και θα δημιουργήσει άλλο κλίμα. Όμως πιστεύω πως τον Σεπτέμβριο οι κάλπες είναι δεδομένες.
*Hάμεση απόφαση του Μητσοτάκη να χορηγήσει 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο στην Αττική Οδό, συνηγορεί στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. Είναι τακτική-αντιγραφή Καραμανλή 2007. Όχι ότι είναι λανθασμένη, κάθε άλλο… Όμως δείχνει ότι δεν μας νοιάζει τι έγινε για να το διορθώσουμε, αλλά με τον παρά μας λύνουμε τα θέματα.
* Ο δε Στυλιανίδης στο πρώτο crashtestαπέτυχε, οπότε ξεκίνησαν άμεσα οι συγκρίσεις με τα δίδυμο Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη. Ειδικά, τον δεύτερο τον φαντάζομαι κάπου σε μια γωνιά να έχει το χαμόγελο της δικαίωσης, διότι αποτέλεσε την «Ιφιγένεια» του Μητσοτάκη στον πρόσφατο ανασχηματισμό.
*Μετά και τις εξελίξεις σε άλλα θέματα –δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα- νομίζω πως ο ανασχηματισμός είναι δεδομένος κατά το Πάσχα, μη σας πω και μέσα στη Σαρακοστή! Όπως σας έχω ξαναγράψει –και κόντρα σε όσα σας γράφουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ- ο ανασχηματισμός θα έχει πολύ ΝΔ και λίγο ΠΑΣΟΚ, πολλούς βουλευτές και λίγους εξωκοινοβουλευτικούς.
*Μην ασχολείστε με γκάλοπ που θα δημοσιευτούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, διότι τα δεδομένα είναι πλέον άλλα. Εντός Φεβρουαρίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα, με… ενσωματωμένα τα συναισθήματα των πολιτών από τη διαχείριση του χιονιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος